«Καταφέραμε φέτος,  να κεφαλαιοποιήσουμε στον τουρισμό την σοβαρή και υπεύθυνη λειτουργία του 2020» δήλωσε σήμερα, αναφερόμενη στην εξέλιξη της τουριστικής σεζόν  η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου.

«Σε αυτή τη δύσκολη  συγκυρία καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στον τουρισμό. Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο καθώς είχαμε καθυστερήσεις με την έναρξη της  τουριστικής αγοράς της Μεγάλης Βρετανίας. Όμως τα αποτελέσματα για τη Ρόδο και την Κω είναι πολύ καλά», τόνισε η κ. Σβύνου που αναφέρθηκε και στην συμβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην προβολή.

«Υπάρχει προοπτική για αφίξεις και μέσα στο Νοέμβριο και αυτό είναι όφελος.Έχουμε τις προϋποθέσεις να δουλέψουμε και για ένα επιτυχημένο 2022», είπε η κ. Σβύνου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω αναφέρθηκε και στην παρουσία της  υφυπουργού  Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη στο νησί.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ήταν  προσκεκλημένη της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω στο πλαίσιο των δράσεων της για την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό με θέμα: «Αγροτικά προϊόντα και τουρισμός: Από την θεωρία στην πράξη».

«Διοργανώσαμε το workshop για να ανταλλάξουμε απόψεις  ενώ έγιναν  και συναντήσεις με παραγωγούς. Η κ. Ζαχαράκη συναντήθηκε επίσης με το Μητροπολίτη Κω Νισύρου με το δήμαρχο Κω  και τους φορείς», είπε η κ. Σβύνου.

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο εφικτό είναι να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό η κ. Σβύνου τόνισε πως η  προσπάθεια ξεκίνησε εννέα χρόνια πριν με το  πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» που καθιέρωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο  Ελλάδος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην προσπάθεια που κάνει για το θέμα αυτό η ξενοδόχος  και οινοποιός κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

«Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και ο κλάδος των εστιατόρων και να στηρίξει την προσπάθεια»,  τόνισε

 

 149 total views,  2 views today