Σεισμός 3,9 Ρίχτερ μεταξύ Fethiye και Ρόδου

133Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 18:38 .

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της τουρκικής πόλης Fethiye και της Ρόδου.

Ο σεισμός έχει καταγραφεί από τα μηχανήματα παρακολούθησης της  σεισμικής δραστηριότητας στη Ρόδο. Καταγράφηκε όμως και από τα συστήματα Ευρωπαικού Μεσογειακού Σεισμικού Κέντρου.

” Έχουμε να κάνουμε με ένα σεισμό μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των παραλίων της Τουρκίας και της Ρόδου. Δεν εμπνέει ανησυχία”, δήλωσε στο skyrodos.gr o Διευθυντής Ερευνών του ΙΤΣΑΚ κ. Χρήστος Παπαιωάννου.

Στο μεταξύ αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου. Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν τα συμβάντα των τελευταίων ημερών αλλά και οι άγριες κόντρες μεταξύ των σεισμολόγων σε κεντρικό επίπεδο.

Η τελευταία διένεξη ήταν αυτή μεταξύ του κ. Α Τσελέντη και του καθηγητή Γεωλογίας Σεισμολόγου Ευθύμιου Λέκκα.


Προηγούμενο άρθροΔεν θα είναι κακή η φετινή σεζόν αλλά θέλει δουλειά!
Επόμενο άρθροΣτον αστερισμό του Carsharing και η Ρόδος
ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
Ξεκίνησε το ταξίδι στη δημοσιογραφία το 1993 από το Ραδιο 1. Στο πέρασμα των χρόνων εργάστηκε στον Sky την άνοιξη του 1997 και ακολούθησε η εφημερίδα Πρόοδος τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Συνεργασίες έγιναν με τις εφημερίδες της εποχής Δράση και Ανατροπή. Στο διάστημα από το 2010 έως το τέλος του 2015 στην εφημερίδα Δημοκρατική. Τηλεοπτική παρουσία είχε στο παλαιό Cosmos, στο Omega tv, στο Κανάλι 7, στο TV4 και στο Red.