Σε απελπισία βρίσκονται επαγγελματίες κι εργαζόμενοι του κλάδου της εστίασης, αφού παρά το άνοιγμα των καταστημάτων, ο κλάδος παραμένει κλειστός από τις 7 Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε στη χώρα μας το δεύτερο καθολικό lockdown.

Από τότε και για 72 ημέρες τα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά και μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες του μόνο με τη μέθοδο του delivery και του take away, έχοντας πληγεί περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον sky ο πρόεδρος του σωματείου Εστιατόρων Ρόδου, Γιάννης Κλούβας, οι επαγγελματίες της εστίασης βγάζουν κραυγή αγωνίας, καθότι καλούνται να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού οι διαρκείς αναστολές λειτουργίας και οι περιορισμοί σε συνδυασμό με τα έξοδα που «τρέχουν», δημιουργούν μια κατάσταση ασφυκτική, ενώ δεκάδες επιχειρήσεις στο νησί μας βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας και του λουκέτου.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Ζούμε με δανεικά λεφτά της επιστρεπτέας προκαταβολής. Πολλές επιχειρήσεις εστίασης στη Ρόδο παραμένουν κλειστές από τον περασμένο Μάρτιο κι απειλούνται πλέον με λουκέτο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 686 total views,  2 views today