Σε επιφυλακή ο Δήμος για τους άστεγους |ανακοίνωση

338

Χώρους θερμαινόμενους ετοιμάζει ο Δήμος Ρόδου για να στεγαστούν οι άστεγοι τώρα με το ψύχος δήλωσε  στον Sky  ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος.

Η επιλογή θα γίνει μεταξύ των Κλειστών Γυμναστηρίων σε Ρόδο και Καρακόνερο και του κτιρίου στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

«Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για τους αστέγους ώστε  να μην είναι στο κρύο αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή. Την προηγούμενη φορά όμως δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση», είπε ο αντιδήμαρχος.

Πάγωσε η διαδικασία για τη δομή των αστέγων

Σε ερώτηση για τις δομές των αστέγων τόνισε πως η διαδικασία έχει μπλοκάρει εξαιτίας της ένστασης που έχει κατατεθεί από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

«Ήμασταν  έτοιμοι και είχαμε φθάσει στην ολοκλήρωση σχεδόν των διαδικασιών για τις προσλήψεις προσωπικού  στη δομή των αστέγων. Το ίδιο είχαμε προχωρήσει   και με το διαγωνισμό για την εκμίσθωση του κτιρίου.Ωστόσο έγινε ένσταση από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας  και μπλοκάρισε η διαδικασία προς το παρόν. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα τουλάχιστον για την εξέταση της ένστασης που κάναμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου», είπε ο κ. Τριάντος.

«Δεν γίνονται κατανοητοί οι λόγοι της ένστασης. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα», είπε ο κ. Τριάντος.

Κανονικά λειτουργεί η δομή του σισυτίου και όλα τα αιτήματα που υποβάλλονται από τους πολίτες εξετάζονται.

Με αφορμή την έλευση της κακοκαιρίας και της καθόδου της θερμοκρασίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού τις επερχόμενες μέρες (Παρασκευή 21/1/2022, Σάββατο 22/1/2022 και Κυριακή 23/1/2022) ο Δήμος Ρόδου όντας σε πλήρη ετοιμότητα, ενημερώνει τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να φιλοξενηθούν – προστατευθούν, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας στα τηλέφωνα 22410-43140, 22412-40509, 22412-40510 & 22412-40511.