Πέθανε χτες σε ηλικία 56 ετών ο γνωστός δικηγόρος της Ρόδου Γιάννης Παντελίδης.

Το τελευταίο διάστημα έδινε σκληρή μάχη με ασθένεια που τελικά δεν κατάφερε να νικήσει.

Ο Γιάννης Παντελίδης, ήταν άριστος οικογενειάρχης και δικηγόρος,  ιδιαίτερα σεμνός και αγαπητός.

Δήλωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου

Έφυγε χτες από κοντά μας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας ο αγαπητός εκλεκτός φίλος και συνάδελφος Γιάννης Παντελίδης. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, εξαιρετικός επιστήμονας και άριστος οικογενειάρχης.

Υπήρξε υπόδειγμα δικηγόρου τόσο επιστημονικά όσο και δεοντολογικά. Ήταν ενεργός νομικός παραστάτης, καταξιωμένος στο δύσκολο στίβο της μαχόμενης δικηγορίας, την οποία ασκούσε πάντα με ευπρέπεια και σεβασμό ακόμα και προς τους αντιδίκους.

Έχαιρε της αγάπης και της εκτίμησης των συναδέλφων και όλων των παραγόντων της δίκης,που προκαλούσε με τη νομική του επάρκεια και τη στάση του στα ακροατήρια των δικαστηρίων. Απέφευγε τις ακρότητες και συμβίβαζε καταστάσεις μέσω της ευγενικής συμπεριφοράς του.

Υπηρέτησε με πάθος τις ηθικές και λειτουργικές αρχές της Δικαιοσύνης. Ήταν μία δημιουργική προσωπικότητα με ευρύτητα πνεύματος ,άνθρωπος ουσίας, ήπιος, προσηνής, αξιοπρεπής με ακέραιο χαρακτήρα.Τιμώντας τον το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου τον τοποθέτησε ως Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Η απώλεια του είναι μεγάλη για όλους μας.

Αλησμόνητος να είσαι αγαπητέ φίλε και συνάδελφε

Αποχαιρετά ο Νίκος Σαμαράς

Mε ανείπωτη θλίψη και πόνο αποχαιρετώ κι εγώ σήμερα το φίλο και αγαπητό συνάδελφο Γιάννη Παντελίδη, του οποίου είχα την τιμή να είμαι εξεταστής μετέχων της τότε εξεταστικής Επιτροπής παρά τω Εφετείω Δωδεκανήσου για το διορισμό του στο Σύλλογο μας.

Είχα έκτοτε γνώση της νομικής κατάρτισης της επάρκειας, της νομικής του σκέψης και της οξυδέρκειας του. Θα μας μείνει αξέχαστη η αξιοπρέπεια, η ευγένεια και η πραότητα του χαρακτήρα του, εμφανέστατη τόσο κατά την άσκηση της ευπρεπούς δικηγορίας του, όσο και κατά τίς λοιπές ανθρώπινες και κοινωνικές εκδηλώσεις του βίου.

Γαλουχημένος με τις αρχές και αξίες που του είχε εμφυσήσει ο αείμνηστος εξέχων και εκείνος νομικός πατέρας του Γεώργιος Παντελίδης, καταξιώθηκε στην κοινωνία και τη νομική μας οικογένεια και αφήνει τεράστιο κενό με την αποδημία του εις τας αιωνίους μονάς. Καλό ταξίδι Γιάννη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ροδίτικης γης που θα σε αγκαλιάσει.

Τα Θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του και στους λοιπούς οικείους του !!!

 1,653 total views,  2 views today