Ανανέωση:

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε σήμερα στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλευόνταν, ο γνωστός επιχειρηματίας της Δωδεκανήσου Γιώργος Σπανός.

Ο Γιώργος Σπανός, ήταν αυτοδημιούργητος, είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρεία με super market σε Ρόδο και Λέρο με τον αδελφό του Γιάννη και είχε έντονη κοινωνική δράση. Με την κρίση στην ΔΑΝΕ είχε γίνει γνωστός όχι μόνο στην Ρόδο και τα νησιά για την έντονη αντίδραση σε όσα έγιναν αλλά και στο πανελλήνιο. Είναι γνωστές οι μεγάλες κόντρες του με διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων ήταν άνθρωποι της ναυτιλίας.

Αυτά όλα σημάδεψαν την μετέπειτα επιχειρηματική του δράση αφού αφησε τον αδελφό του στα super markets κι εκείνος ασχολήθηκε με την DODEKANISOS SEAWAYS.

Η οικογένειά του αναμένεται να ανακοινώσει πότε θα γίνει η κηδεία του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Σπανός

Πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία μαχητής της ζωής από μικρή ηλικία. Δυναμικός και  ευθύς.Ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας DODEKANISOS SEAWAYS η οποία συνέβαλε τα μέγιστα  τις τελευταίες δεκαετίες στις  ακτοπλοϊκές  συγκοινωνίες.

Το δημιούργημα του η Dodekanisos Sea Ways

Η εταιρία  «DODEKANISOS SEA WAYS»  ιδρύθηκε το 1999, με αρχικό στόχο να καλύψει τις ενδοδωδεκανησιακές θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων μετά την κατάρρευση  της ΔΑΝΕ.

Τον Απρίλιο του 2000 δρομολογήθηκε το νεότευκτο ταχύπλοο καταμαράν Dodekanissos Express ένα πλοίο 40 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς 337 επιβατών, 6 ι.χ. αυτοκινήτων, εμπορευμάτων, τροφίμων, αλιευμάτων (στους ψυκτικούς θαλάμους που διαθέτει) και σε συνδυασμό με την ασφάλεια που παρέχει, κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού.

Τον Ιούνιο του 2005 αποκτήθηκε το νεότευκτο επίσης αδελφό πλοίο Dodekanissos Pride με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητα μεταφοράς 280 επιβατών και 9 ι.χ. αυτοκινήτων.

Τον Νοέμβριο του 2011 η εταιρία απέκτησε το συμβατικό φέρι μποτ Παναγία Σκιαδενή, το οποίο μέχρι σήμερα, εξυπηρετεί αποκλειστικά τη γραμμή της Σύμης, συμβάλλοντας εντυπωσιακά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Το Παναγία Σκιαδενή, έχει μήκος 83,7 μέτρα αναπτύσσει ταχύτητα 17 κόμβων και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 700 επιβατών και 115 οχημάτων.

 246 total views,  2 views today