Από την αλληλεγγύη και την στήριξη όλων μας εξαρτώνται και φέτος δεκάδες οικογένειες στη Ρόδο που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Τι και αν είναι σε εξέλιξη διάφορα προγράμματα στο  νησί του ήλιου της ανάπτυξης και της ευημερίας εγκαταστάθηκε πάλι η φτώχεια και η ανέχεια και απειλούν πολλά νοικοκυριά.

Με δεδομένο ότι η φετινή τουριστική σεζόν δεν ξεκίνησε νωρίς αρκετοί συνάνθρωποι μας είτε δεν βρήκαν εργασία για να απασχοληθούν είτε  βρήκαν αλλά οι πόροι που συγκέντρωσαν δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών στα νοικοκυριά τους. Στην πιο δεινή θέση είναι εκείνοι που δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε προγράμματα επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και δεν  διαθέτουν πόρους για να ζήσουν.

Δεν είναι τυχαίο που από πολύ νωρίς δηλαδή από τον περασμένο Νοέμβριο δεκάδες οικογένειες ζήτησαν τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για να επιβιώσουν γιατί δεν διαθέτουν πόρους.

Την κατάσταση περιέγραψε μιλώντας στο skyrodos.gr ο τέως γραμματέας του ΕΚΡ κ. ΝίκοςΤριπολίτης επικεφαλής της Γραμματείας Στήριξης Ανέργων  τονίζοντας πως και φέτος οι Ροδίτες καλούνται να στηρίξουν εκείνους που υποφέρουν.

Όπως τόνισε υπάρχει οικογένεια που δεν διαθέτει  χρήματα για να αγοράσει πάνες για το 11 ημερών  μωρό της . Πόσο μάλλον για τα υπόλοιπα αγαθά που πρέπει να υπάρχουν σε ένα νοικοκυριό. Ο πατέρας της οικογένειας είναι άνεργος και πόροι δεν υπάρχουν για τα απαραίτητα.

«Η συγκέντρωση τροφίμων ξεκίνησε ήδη  . Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Δεχόμαστε τηλεφωνήματα από συμπολίτες μας που είναι σε δεινή θέση. Υπολογίζουμε πως 400 οικογένειες θα  χρειαστούν βοήθεια φέτος . Ο σύλλογος Εστιατόρων προς τιμή της διοίκησης  και των μελών τους αποφάσισε να μας στηρίξει με τρόφιμα κρέατα και άλλα είδη για τις οικογένειες του νησιού που είναι σε δεινή θέση.  Επίσης και πολλά ζαχαροπλαστεία θα μας στηρίξουν. Δεν αρκεί όμως. Όταν ακούς πως οικογένεια δεν διαθέτει πόρους ούτε για τις πάνες  μωρού  11 ημερών καταλαβαίνεις και τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Εκλιπαρώ τον κόσμο να σπεύσει και φέτος να βοηθήσει » , τόνισε ο κ. Τριπολίτης.

Με επιφύλαξη γράφουμε  την πληροφορία που μετέφερε ο κ. Τριπολίτης ότι δεν θα διανεμηθούν από την ΠΝΑΙ λόγω προβλήματος το οποίο δημιουργήθηκε με τους διαγωνισμούς και συγκεκριμένα εξαιτίας ένστασης με την ελπίδα να ξεπεραστεί.

«Ακούσαμε πως δεν θα διανεμηθούν τρόφιμα από την ΠΝΑΙ λόγω προβλήματος με τους διαγωνισμούς . Ο κλήρος πέφτει σε μας για να δώσουμε λύση. Πιστεύουμε πως ο κόσμος   θα μας στηρίξει», είπε.

 

 377 total views,  2 views today