Ανανέωση:

Σε Παγκωακό κάλεσμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί με το υποστελεχωμένο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Κω, καλεί την τοπική κοινωνία ο Σύλλογος των  Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη στις 11 το πρωί έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα και όπως δήλωσε στον sky η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γαρυφαλλιά Καρανάσιου “Είναι απαράδεκτο να λείπουν, ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, βασικές ειδικότητες στις δημόσιες δομές στο νησί και οι κάτοικοι να ταξιδεύουν για νοσηλεία προς άλλα μέρη, με επιβάρυνση της υγείας και της τσέπης τους».

Στα αιτήματά τους είναι οι προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να στελεχωθούν όλες οι μονάδες υγείας, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων, ο εξοπλισμός όλων των δομών υγείας του νησιού με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και των άλλων περιφερειακών ιατρείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό.

ΤΟ ΜέΡΑ25

Για απαξίωση του Νοσοκομείου της Κω, από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού κατά την επίσκεψη τους στο νησί για την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της, η Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στα Δωδεκάνησα.

Με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς ο οποίος βρέθηκε και την Κυριακή στο νησί, εντούτοις δεν πέρασε καν έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Για το λόγο αυτό το ΜέΡΑ25, θα παρίσταται στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντί για νέο Νοσοκομείο στην Κω, η Κυβέρνηση σπαταλά 133 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για “στρατόπεδα συγκέντρωσης”, για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε Κω, Λέρο και Σάμο, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς μιλώντας στον sky αιτιολόγησε τη μη παρουσία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά στο νοσοκομείο της Κω, καθώς την Κυριακή λόγω βεβαρημένου προγράμματος έπρεπε να επισκεφθεί πέντε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. “Ως εκ τούτου, λόγω περιορισμένου χρόνου ήταν ανέφικτο αυτό να γίνει”, τόνισε.

«Τα προβλήματα είναι χρόνια και γνωστά για το Νοσοκομείο της Κω, που δε διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφού δεν προβλέπεται στον οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας, παρά μόνο Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία δε λειτούργησε ουσιαστικά ποτέ» δήλωσε σχετικά.

Ο κ. Νικηταράς πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση ασκούνται πολιτικές πιέσεις για τη στελέχωση του ιδρύματος και την υγειονομική θωράκιση του νησιού και με πρωτεργάτη το Δήμο της Κω το αίτημα είναι η ανέγερση νέου Νοσοκομείου.

«Την Κω πρέπει να την δουν με άλλο μάτι, γιατί συμβάλλει τα μέγιστα πολλά χρόνια στην εθνική οικονομία και πρέπει το κράτος να της ανταποδώσει τα οφειλόμενα», σημείωσε καταλήγοντας, αφού η Κως πέρυσι υποδέχθηκε 1.300.000 επισκέπτες, κατατάσσοντάς την πρώτη δύναμη στην Ελλάδα, σε αναλογία πληθυσμού και κλινών.

 1,169 total views,  4 views today