Σε ομαλό κλίμα οι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

442

Σε ομαλό  κλίμα διεξάγονται οι εκλογές σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου. Η προσέλευση των δικηγόρων είναι ικανοποιητική αν και ξεκίνησε μετά τις 10:30 το πρωί. Οι νομικοί της Ρόδου προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τον πρόεδρο  και τα  μέλη του νέου διοικητικού  συμβουλίου.

Στο skyrodos.gr μίλησαν και οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου και περιέγραψαν το κλίμα .

«Οι εκλογές διεξάγονται με δύο κάλπες. Η μια είναι για τους υποψηφίους για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου και η δεύτερη για τους συμβούλους. Υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια το ένα για τους υποψηφίους συμβούλους και τα άλλα τρία  για τους υποψηφίους προέδρους», δήλωσε ο υποψήφιος  εκ νέου για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου  κ. Βασίλης Περίδης.

Σε ερώτηση για το κλίμα που επικρατεί τόνισε πως είναι ήρεμο και πολιτισμένο.

«Επί του παρόντος πρόβλημα δεν  υπήρξε. Η προσέλευση  είναι καλή και θα βελτιωθεί και τις επόμενες ημέρες.  Δεν  φαίνεται να υπάρχει διαφορά σε σύγκριση με άλλες αναμέτρησης. Υπάρχουν και απόντες που τους υπολογίζουμε στο 15-20%. Τα μέλη είναι 484. Θα ψηφίσουν λογικά από 400 έως 420», τόνισε ο κ. Περίδης.

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα τόνισε πως θα διαμορφωθεί εικόνα μετά τις 21:00. Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία προβλέπεται δεύτερος γύρος στις 5 Δεκεμβρίου.

«Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Οι συνάδελφοι  έρχονται ψηφίζουν και αποχωρούν λόγω και των μέτρων προστασίας  από τον κορονοϊό. Έως τώρα ψήφισαν 50 από 484 που είναι εγγεγραμμένοι. Εκτιμώ πως θα ψηφίσουν περίπου 400 συνάδελφοι εως  τις 19:00 που θα είναι ανοικτές οι κάλπες», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου  κ. Μαλιαράκης.

Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα τόνισε πως μετά τις 21:00 θα  διαμορφωθεί εικόνα  για τους προέδρους.

Όσο για το αν η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά ο κ. Μαλιαράκης τόνισε πως  δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

«Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου έκανε ότι ήταν δυνατό για να τηρηθούν όλα τα μέτρα και είμαστε εντάξει», τόνισε.

«Ομαλά όπως πάντα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία. Η  προσέλευση δεν είναι μεγάλη.  Συνήθως έρχονται μετά τις 11:00 το πρωί. Το κλίμα είναι καλό . Όλοι οι υποψήφιοι είμαστε εδώ και περιμένουμε τους συναδέλφους να ψηφίσουν για να δούμε τι θα γίνει», δήλωσε ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης .

Όσο για τα αποτελέσματα είπε πως αν δεν υπάρξει πλειοψηφία θα γίνει δεύτερος γύρος.

«Αν υπάρξει πλειοψηφία θα  χειροκροτήσουμε το νικητή ο οποίος είναι πρόεδρος όλων των συναδέλφων και το σώμα συνεχίζει ενωμένο στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του   στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.