Συνάντηση με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννη Στουρνάρα είχε η Μίκα Ιατρίδη, στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων της για τους δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, τον οποίο και ενημέρωσε για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της εταιρείας εκκαθάρισης, κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στην οποία η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από δανειολήπτες, η εταιρεία ασκεί υπέρμετρες, και σε ορισμένες περιπτώσεις ασφυκτικές, πιέσεις κάτι το οποίο θα πρέπει να ελεγχθεί.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Ανέφερα στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος την τραγική κατάσταση και πίεση στην οποία βρίσκονται οι δανειολήπτες που εμπιστεύθηκαν τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Ανέφερα ότι δεν είναι δυνατόν όσοι εμπιστεύθηκαν τη Συνεταιριστική Τράπεζα να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, είτε είναι επιχειρήσεις, ή νοικοκυριά.

Επεσήμανα, ακόμα, ότι σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην κοινωνική και οικονομική συνοχή της ακριτικής περιοχής μας και ότι το τελευταίο που χρειάζεται είναι να τεθεί σε κίνδυνο η πρόοδος και η ανάπτυξη της Δωδεκανήσου.

Κατέθεσα τις προτάσεις των φορέων του νομού μας, ώστε να αντιμετωπίζονται οι δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, όπως και οι δανειολήπτες των συστημικών τραπεζών.

Το ζήτημα χρειάζεται ειδικό χειρισμό και νομοθετική επεξεργασία, για την οποία θα υπάρξει η αρωγή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Πιστεύω ότι με τον απαραίτητο συντονισμό ενεργειών όλων των φορέων, των βουλευτών και των άλλων νομών, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τις συνεταιριστικές τράπεζες, και του Υπουργείου Οικονομικών, είναι εφικτό να δοθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, για την οποία δουλεύουμε ακατάπαυστα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Παράταση αναστολής στον Τουρισμό-Επισιτισμό για τον Οκτώβριο

Συνάντηση και  με τον υφυπουργό Οικονομικών

Στη συνέχεια η κ. Ιατρίδη είχε συνάντηση και με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Ζαβό.

Σε συνέχεια της συνάντησης της με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννη Στουρνάρα, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε συνάντηση εργασίας και με τον αρμόδιο για τραπεζικά ζητήματα Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Ζαββό.

Στη συνάντηση αυτή, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. τόνισε ότι οι δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι.

Η κ. Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε στον κ. Ζαββό ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί λύση, μια και το συγκεκριμένο ζήτημα επηρεάζει την οικονομία μιας, εθνικά σημαντικής, ακριτικής περιοχής, όπως η Δωδεκάνησος.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε στον αρμόδιο Υφυπουργό την ενημέρωση που έχει από φορείς της Δωδεκανήσου και τους δανειολήπτες για τις πιεστικές πρακτικές που ακολουθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, η εταιρεία εκκαθάρισης τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές θα πρέπει να ελέγχονται.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Ενημέρωσα τον αρμόδιο Υφυπουργό για το ζωτικής σημασίας ζήτημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η οικονομία της Δωδεκανήσου, σχετικά με τα δάνεια που έχουν ληφθεί από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Όπως προέκυψε και από τη συνάντησή μου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έτσι και στη συνάντηση με τον κ. Ζαββό προκύπτει ότι χρειάζεται ειδικός χειρισμός, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα δίκαια και αποτελεσματικά.

Πιστεύω ότι με τον απαραίτητο συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπάρχει η δυνατότητα για την εξεύρεση της καταλληλότερης λύσης και να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πρόοδος και η κοινωνική συνοχή της Δωδεκανήσου».

 

 164 total views,  2 views today