Σε γενική απεργία και διαδήλωση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα τους συνδημότες του ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, εν μέσω κορωνοϊού και καραντίνας.

Η δημοτική αρχή του νησιού απευθύνει –μεσούντος του lockdown – κάλεσμα κατά της κατασκευής της νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Όπως δήλωσε χθες στον sky ο κ. Μ. Κόλιας, οι πολίτες του νησιού θα μεριμνήσουν για το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών και όσων καταστημάτων λειτουργούν, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου έχει χωροθετηθεί η νέα δομή Προσφύγων – Μεταναστών στον Ξηρόκαμπο, παραβαίνοντας τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί κατά της πανδημίας.

Μάλιστα ο δήμος στο προσκλητήριο για τη διαδήλωση καλεί τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στέλνοντας το μήνυμα «6» στο 13033, κωδικό που αφορά την σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Ο κ. Κόλιας τόνισε με δηλώσεις του στον sky ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή θα είναι ανυπολόγιστες, σε αυτή την έκταση 65 στρεμμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση να δημιουργηθεί η νέα δομή. Επισήμανε δε, ότι σύμφωνες στην εναντίωση μιας τέτοιας δομής είναι όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας.

 1,198 total views,  2 views today