Στην Πάτμο ήδη καταγράφονται επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των δύο εκπαιδευτικών, ενώ χθες το βράδυ ένας εξ αυτών, χρειάσθηκε να διακομισθεί για νοσηλεία με πνευμονία, στην ειδική κάψουλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπως δήλωσε στον sky ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου Γιώργος Τσουκαλάς.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς, από το πρωί βρίσκεται στην Πάτμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο, που διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στους κατοίκους και ήδη έχουν γίνει περισσότερα από 100 τεστ!

Ο κ. Τσουκαλάς εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη αύξηση των περιστατικών από τη διασπορά του ιού, αφού από την περασμένη Παρασκευή τα κρούσματα διπλασιάσθηκαν, ενώ με κραυγή απόγνωσης τόνισε ότι ο ίδιος κι ένας ακόμη γιατρός καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και ν’ αναλάβουν την ιχνηλάτηση των περιστατικών: “Προσπαθούμε μόνοι μας δύο γιατροί για την ιχνηλάτηση. Επιπλέον, δεν έχουμε φορητό ακτινολογικό κι ο καθένας που μπαίνει μέσα στο χώρο, θα πρέπει άμεσα να απολυμαίνεται (ο χώρος). Θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς, αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό οι δομές υγείας στην περιοχή μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υπήρξε την περασμένη εβδομάδα και σε κάτοικο των Λειψών, όπως είπε ο κ. Τσουκαλάς, και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό από την Αθήνα.

 3,922 total views,  2 views today