Τέσσερις αλλαγές υπουργών (Εργασίας, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης) και 13 νέα πρόσωπα περιλαμβάνει ο κυβερνητικός ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη.

Η ορκωμοσία τους ενώπιον της ΠτΔ, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια, στις 11 το πρωί, στις 11.45 και στις 12.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Έτσι οι εντολές που πήραν οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί που θα ορκισθούν είναι να προσέλθουν μόνοι τους, χωρίς συγγενείς για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία τους.

Η Δωδεκάνησος έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αφού απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του υφυπουργού Τουρισμού ο Μάνος Κόνσολας και στη θέση του ορίσθηκε η Σοφία Ζαχαράκη.

Από υπουργικά πόστα αποχωρούν επίσης οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Γιάννης Βρούτσης. Την ίδια στιγμή, μετακινούνται οι Μάκης Βορίδης από το Αγροτικής Ανάπτυξης σε Εσωτερικών και ο Κωστής Χατζηδάκης από το Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε Εργασίας, ενώ αναβαθμίζεται ο Κώστας Σκρέκας που αναλαμβάνει υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην Κυβέρνηση εισέρχεται ως νέος υφυπουργός Ναυτιλίας ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, βουλευτής Α’ Πειραιώς έλκοντας την καταγωγή του από την Κάρπαθο.

 877 total views,  2 views today