Στη Χάλκη και στο Καστελόριζο βρίσκεται μοιρασμένο σήμερα το κλιμάκιο των γιατρών και νοσηλευτών του ΕΟΔΥ που σε συνεργασία με την AXION HELLAS πραγματοποιούν, στο πλαίσιο της πολυήμερης αποστολής σε ακριτικά νησιά, διαγνωστικές εξετάσεις και τεστ αντισωμάτων για COVID-19 σε ευπαθείς ομάδες και κατοίκους 16 νησιών του Νότιου Αιγαίου.

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης, από χθες βρίσκονται στο νησί 11 άτομα της αποστολής και μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα εξετάζουν τους κατοίκους στο Περιφερειακό Ιατρείο.

Μέχρι το απόγευμα θα βρίσκεται στη Χάλκη και το υπόλοιπο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της AXION Hellas (επιστρέφοντας από το Καστελόριζο) που φθάνει τα 30 άτομα, όπου και θα διανυκτερεύσουν. Μάλιστα τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΤ1 καλύπτει την υγειονομική αποστολή στα νησιά.

Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων θα ανοίξουν τα δωμάτιά τους για να καταλύσει το κλιμάκιο (με ειδική άδεια), τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω του κορωνοϊού.

Χθες στο πέρασμα τους από την Πάτμο, τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι και προτού μεταβούν στο Καστελλόριζο και τη Χάλκη, τα μέλη των πλωτών ομάδων, συνοδευόμενα και από την σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφέρειας, όπου τους υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη μαζί με τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

 1,057 total views,  2 views today