Ανανέωση:

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένει η αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ρόδου, όπως δήλωσε στον sky ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Σπανός.

Παρότι είναι σε εξέλιξη η εκπτωτική περίοδος και στην αγορά της Ρόδου, η μείωση στην κίνηση στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης κυμαίνεται από 40% έως 60%, στα καταστήματα τροφίμων σε σχέση με πέρυσι η πτώση είναι της τάξεως του 10-15%, ενώ τραγική είναι η κατάσταση στα μαγαζιά με τουριστικά είδη.

Η αγορά βρίσκεται σε πολύ χαμηλές “πτήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός, επισημαίνοντας ότι προβλέπεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση που προμηνύεται, λόγω της κατάστασης από τον covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας από όλους στα καταστήματα, και το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 150 ευρώ. Ο κ. Σπανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μέτρο αυτό, αφού θα προφυλάσσονται καλύτερα τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι καταναλωτές έναντι του covid-19. “Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε πλέον με τη μάσκα για όσο διάστημα χρειασθεί, βλέποντάς την ως ένα νέο “αξεσουάρ”, απαραίτητο προς χρήση”, είπε καταλήγοντας.

 369 total views,  2 views today