Στα μεγάλα έργα που δόθηκε έμφαση το τρέχον έτος και όχι μόνο από τη διοίκηση του ΔΛΤΝΔ αναφέρθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ.Μιχάλης Χριστοδούλου.

Ενημέρωση για τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί έγινε και στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του.

Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην επέκταση του ξυλοπεζόδρομου από την περιοχή «Κόβα» έως το λιμάνι της Ακαντιάς.

Επίκειται όπως είπε η υπογραφή της σύμβασης ενώ η εγκατάσταση του εργολάβου υπολογίζεται να γίνει μέσα στον τρέχοντα μήνα.

«Πιστεύω ότι μέσα στον τρέχοντα μήνα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος. Η επέκταση αφορά το τμήμα του ξυλοπεζόδρομου από την περιοχή Κόβα μέχρι το λιμάνι της Ακαντιάς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ. Εφόσον υλοποιηθεί το έργο θα αναβαθμίσει όλο το ανατολικό παραλιακό μέτωπο τις επιχειρήσεις και γενικότερα την πόλη», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.

Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η αναβάθμιση των τριών λιμένων της Ρόδου και η θωράκιση τους με συστήματα ασφαλείας.
« Το έργο έχει ξεκινήσει από το λιμάνι της Ακαντιάς. Μετά θα γίνουν εργασίες στο τουριστικό λιμάνι καθώς και το λιμάνι της Κολόνας. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3.526.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται σε έξι μήνες από την εγκατάσταση του εργολάβου», είπε ο κ. Χριστοδούλου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του Καρνάγιου. Ο στόχος αυτός είναι πλέον εφικτός αφού έχει υπογραφεί πριν από τις εκλογές η σχετική ΚΥΑ

Το «πράσινο φως» για το έργο , δόθηκε με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την παραχώρηση του Καρνάγιου στη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον απερχόμενο Δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο.

Συγκεκριμένα έχει ήδη υπογραφεί από τον κ. Σαντορινιό εγκριτική απόφαση, με συνυπογράφοντες τον Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη και την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου που αφορά στην παραχώρηση τμήματος της ζώνης Λιμένα Ρόδου, με σκοπό την χρήση του ως Κέντρο Επισκευής Πλοιαρίων.

Η παραχώρηση θα λάβει χώρα κατόπιν διαγωνισμού και το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα που πρόκειται να λαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα ανέρχεται στα 150.000 ευρώ, ενώ το διάστημα της παραχώρησης θα ορίζεται στα 40 έτη.

Ο κ. Χριστοδούλου χαρακτήρισε το έργο ύψιστης σημασίας που θα αναβαθμίσει το θαλάσσιο τουρισμό και θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.