Σπανός : Θα φανεί στην πράξη αν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα βοηθήσει την αγορά

573

Μειωμένη είναι αυτή την περίοδο η κίνηση στην αγορά της Ρόδου. Ο κόσμος φαίνεται πως περιμένει να αποκτήσει χρήματα για να κάνει τις αγορές του από τα καταστήματα όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός.

Όπως εξήγησε ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου πάντα μετά από ημέρες προσφορών όπως η Black Friday και η Cyber Monday πάντα παρατηρείται μείωση της κίνησης στα καταστήματα του νησιού μας.

Η αγορά πάντως θα εισέλθει σε γιορτινούς ρυθμούς από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου που θα τεθεί σε ισχύ το εορταστικό ωράριο. Βάσει αυτού  τα καταστήματα καθημερινά θα λειτουργούν από τις 10:00 το πρωί εως τις 21:00.  Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν στις 11:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00. Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10:00 και  θα κλείσουν στις 18:00. Το ίδιο ωράριο θα εφαρμοσθεί και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.  Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11:00 και θα κλείσουν στις 18:00.

Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού  στο πάρκιγκ πίσω από το δημαρχείο  της Ρόδου.

«Ζητήσαμε να μην στηθεί το χριστουγεννιάτικου χωριό μπροστά από το δημαρχείο για να μην μπλοκαριστούν θέσεις στάθμευσης και ο κόσμος να μπορεί να φθάνει στο κέντρο και να κάνει τις αγορές του. Θα θέλαμε να ήταν πιο κοντά στο κέντρο αλλά συμβιβαζόμαστε. Θα δείξει στην πράξη αν θα είναι λειτουργικό και αποδοτικό για την αγορά μας » είπε ο κ. Σπανός
Ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου συστήνει πάντως στους πολίτες εκτός από αγορές από τα ντόπια καταστήματα να φορούν καλής ποιότητας και ασφάλειας μάσκες παντού να τηρούν τις αποστάσεις, τα υγειονομικά μέτρα και βέβαια να εμβολιάζονται.