Στάμος : Δεν αξίζει στην ΑΣΤΕΡ αυτή η κατάντια !

346

Στα χρόνια προβλήματα της ΑΣΤΕΡ με αφορμή την κατάληψη της αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών διευθυντής της σχολής κ. Αθανάσιος Στάμος

«Μιλάμε για μια πονεμένη ιστορία. Τα τελευταία χρόνια η ΑΣΤΕΡ έχει χάσει την αίγλη της και δεν έχει αποκτήσει αυτό που δικαιούται. Είχαν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση της», δήλωσε ο κ. Στάμος

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σπουδών που είχε καθιερωθεί και προέβλεπε φοίτηση για επτά εξάμηνα και εννιά μήνες πρακτική άσκηση.

« Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόσθηκε από το 2006-2007 και μετά. Ήταν όλα έτοιμα προκειμένου η σχολή να γίνει ΤΕΙ. Δια νόμου τότε δόθηκε το δικαίωμα μας να έχουν τα ίδια επαγγελματικά  δικαιώματα με τους αποφοίους των ΤΕΙ. Απέμεναν μόνο λίγα βήματα για να αποκτήσουν και τα επαγγελματικά προσόντα. Δυστυχώς όμως πάντα μόλις φθάναμε στην πηγή… και δεν μπορούσαμε να πιούμε νερό», τόνισε ο κ . Στάμος.

Τα χειρότερα όπως δήλωσε άρχισαν από το 2012 -2013 και μετά όταν άρχισαν να γίνονται συζητήσεις για την κατάργηση του οικοτροφείου.

«Είχα προειδοποιήσει τότε τους έχοντες την ευθύνη  ότι αν καταργηθεί το οικοτροφείο και την πρακτική θα κλείσει η σχολή. Τότε κάποιοι με κορόιδεψαν .  Φθάσαμε  σε αυτό το αποτέλεσμα τελικά», ανέφερε ο κ Στάμος που αναφέρθηκε και σε όσα είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν τότε που η ΑΣΤΕΡ είχε  από αποσπάσει το πρώτο βραβείο στη διοίκηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

«Αντί να την υποστηρίξουν και οι απομέσα και οι από έξω την υποβάθμισαν. Όπως λέει ο λαός της έβγαλαν τα μάτια. Καταργήθηκε το οικοτροφείο τα εργαστήρια και οι πρακτικές ασκήσεις μέσα στη σχολή. Τι άλλο θα μπορούσαν να της κάνουν; Εδώ το Πανεπιστήμιο ψάχνει δωμάτια για τους φοιτητές  ενώ η ΑΣΤΕΡ είχε πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια. Τώρα οι σπουδαστές της ψάχνουν έξω  οικίες για να μείνουν. Τους έχουν μετατρέψει σε β και γ κατηγορίας σπουδαστές», είπε.

Σε ερώτηση για την επίθεση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα που έδωσαν μάχη για την ΑΣΤΕΡ ο κ. Στάμος ανέφερε:

“Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είχε ξεκινήσει προσπάθεια να αναβαθμιστεί η σχολή και είχε συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνο Κόνσολα . Τότε είχαμε αναλύσει τα προγράμματα σπουδών. Μετά έφυγε από το υπουργείο  ο βουλευτής μας και το θέμα έμεινε στη μέση. Τώρα η  σχολή έχει υποβαθμιστεί προσωπικό δεν υπάρχει βιβλία δεν έχουν έρθει και το κτίριο καταρρέει. Τα κόκκαλα των ανθρώπων που την ίδρυσαν θα τρίζουν.  Μόνο αυτή η δομή λειτουργεί αδιαλείπτως εδώ και δεκαετίες. Ο τουρισμός είναι μονοκαλλιέργεια και εμείς δεν έχουμε καλή σχολή”.

Ο κ .Στάμος τόνισε πως τρόποι για να αναβαθμιστεί η σχολή και να παρέχει όσα έπρεπε υπήρχαν.

«Το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του. Να φροντίσουν για το εκπαιδευτικό προσωπικό και όσα χρειάζονται για τα προγράμματα και τις πρακτικές ασκήσεις. Αν δεν γίνουν αυτά τα παιδιά θα εμπαίζονται. Δεν αξίζει στην ΑΣΤΕΡ και την ΤΕΣΤΑΙ αυτή η κατάληξη », τόνισε.