«Τα κρούσματα αυξάνονται και ήδη στο σύστημα υγείας στην περιοχή μας δέχεται πίεση . Αν έχουμε περαιτέρω αύξηση θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ότι αφορά τα χειρουργεία και δεν θα γίνονται τα τακτικά χειρουργεία»

Αυτό δήλωσε  μεταξύ άλλων  ο Διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής κ. Στέλιος Καραταπάνης που ζήτησε από τους πολίτες να αφήσουν τους δισταγμούς και να εμβολιαστούν γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης.

«Δυστυχώς δεχόμαστε μεγάλη πίεση . Το δυσμενές σενάριο που δεν θέλαμε να μας τύχει εξελίσσεται. Ασκείται και στο νοσοκομείο μεγάλη πίεση καθώς υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση που ελπίζω να μην γίνει πολύ χειρότερη. Δεν εισακουστήκαμε όταν ζητήσαμε από τον κόσμο να εφαρμόζει χωρίς παρεκκλίσεις τα υγειονομικά μέτρα», δήλωσε ο κ. Καραταπάνης.

Σε ερώτηση για τις δυνατότητες νοσηλείας περιστατικών covid-19 που έχει το νοσοκομείο ο κ. Καραταπάνης δήλωσε:

«Νοσηλεύονται 32 άτομα. Το ΓΝΡ μπορεί να νοσηλεύσει και περισσότερους . Το θέμα είναι ότι μετά θα μειωθούν δραματικά τα  χειρουργεία, αφού θα γίνονται μόνο τα επείγοντα. Θα αποδυναμωθούν άλλες λειτουργίες όπως έγινε στην Αθήνα. Αυτό δεν είναι  καλό. Είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα δημιουργήσει προβλήματα. Για την ώρα είμαστε στα όρια μας».

Αν αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κρούσματα που έχουν ανάγκη νοσηλείας θα εκκενωθεί και άλλη κλινική στο ΓΝΡ όπως τόνισε.

Ο κ. Καραταπάνης τόνισε πως μεταξύ των κρουσμάτων κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα, που είναι εξαιρετικά μεταδοτική αφού ένα άτομο μπορεί να μεταφέρει  τον ιό σε άλλους  δέκα ανθρώπους.

«Αυτός είναι ο λόγος που ζητούμε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής δηλαδή να τηρούνται οι αποστάσεις και να φορούν οι πολίτες μάσκες. Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό. Ενημερώνομαι για κοινωνικές εκδηλώσεις που γίνονται σε χωριά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι. Θα το αναφέρω για άλλη μια φορά. Πρέπει να προσέχουμε όλοι και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο  και οι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο κ. Καραταπάνης.

Αναφέρθηκε και σε αυτούς που κάνουν και στην περιοχή μας αγώνα κατά των εμβολιασμών.

«Αυτό είναι πολύ λυπηρό. Υπάρχει μεγάλη και ισχυρή μερίδα πολιτών που κάνουν αγώνα κατά των  εμβολιασμών . Αυτός είναι ο λόγος που δεν αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχει κάνει το εμβόλιο. Είναι δύσκολο να φθάσουμε το στόχο και να δημιουργήσουμε το τοίχος ανοσίας», τόνισε.

Ο κ. Καραταπάνης ζήτησε από τους πολίτες και κυρίως εκείνους που είναι μεγάλης ηλικίας να εμβολιαστούν.

«Δεν μπορεί οι νέοι να μην προσπαθούν να πείσουν τους μεγαλύτερους να κάνουν το εμβόλιο. Οι άνθρωποι που είναι πάνω από 50 ετών είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν», τόνισε.

«Να έρθουν στο νοσοκομείο να δουν πως δουλεύουμε. Να σεβαστούν τον κόπο των γιατρών και των νοσηλευτών να τηρούν τα μέτρα και να  εμβολιάζονται. Τονίζω πως αν δεν υπήρχε το εμβόλιο θα είχαμε καταρρεύσει», είπε ο κ. Καραταπάνης.

 695 total views,  4 views today