Στασιμότητα παρατηρείται  στους εμβολιασμούς στην περιοχή μας όπως δήλωσε σήμερα ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης.

Παρόλα αυτά το ποσοστό του εμβολιασμού είναι αρκετά υψηλότερο από το μέσο όρο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Ρόδου, σε  ότι αφορά τα περιστατικά  δεν είναι ίδια όπως στην υπόλοιπη  Ελλάδα.  Δεν έχουμε όμως αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού.Δεν έχουμε πάνω από το 0,1% του  πληθυσμού να εμβολιάζεται.΄Η προσέλευση είναι  μικρή»,δήλωσε ο κ. Καραταπάνης.

Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε όπως είπε ο κ. Καραταπάνης εμβολιασμένο το 73% με 75% του πληθυσμού.

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Επιβάλλεται  να είμαστε προσεκτικοί»,  συνέστησε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ.

Υπαρκτό και χωρίς λύση ακόμη όπως παραδέχθηκε ο κ. Καραταπάνης είναι  το πρόβλημα της έλλειψης  γιατρών για τις αεροδιακομιδές.

«Το τμήμα αεροδιακομιδών της Ρόδου καλύπτεται από γιατρούς του νησιού και από γιατρούς που έρχονται από την Αθήνα. Δεν είναι αυτό όμως  πλήρη κάλυψη. Να θυμίσουμε πως στο σύστημα εφημεριών δημιουργήθηκαν κενά εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιοι γιατροί δεν εμβολιάστηκαν», είπε ο κ. Καραταπάνης.

Κατανοούμε είπε ο κ. Καραταπάνης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου σχετικά με τις αεροδιακομιδές.

«Είναι σωστές οι επισημάνσεις των γιατρών στο Βόρειο Συγκρότημα του νομού γιατί ούτε εξειδικευμένοι είναι ούτε μπορούν να αφήνουν τις θέσεις τους για να συνοδεύουν ασθενείς», Καραταπάνης.

Η λύση θα δοθεί όπως είπε ο  Διευθυντής του ΕΚΑΒ στο θέμα που αφορά τις αεροδιακομιδές  με την προκήρυξη δύο θέσεων γιατρών.

 139 total views,  2 views today