Το μήνυμα ότι οι πυρόπληκτοι των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα θα στηριχθούν από την κυβέρνηση έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε παρεμβάσεις, για αμεσότερη και με μικρότερα βήματα χρηματοδότηση, μέσω προκαταβολής των ποσών». Ωφελούμενοι, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, θα είναι πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις και για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ακολούθως ότι «το υπουργείο Οικονομικών καταρχήν έχει διασφαλίσει τον δημοσιονομικό χώρο για να μπορούν να υπάρξουν παρεμβάσεις, καθώς και τους πόρους για να γίνει η χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων, και ταυτόχρονα έχουμε σχεδιάσει και δρομολογούμε τους μηχανισμούς για την ταχύτατη εκταμίευση πόρων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα οποία έχουν πληγεί». Ωστόσο, ο υπουργός δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αναφέροντας πως θα υπάρξει εισήγηση προς τον πρωθυπουργό για να υπάρξουν στη συνέχεια ανακοινώσεις.
Πηγή: iefimerida.gr –

 442 total views,  5 views today