Σκληρή αντεπίθεση από τον τέως Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, ως απάντηση μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το γραφείο Τύπου του Δήμου και τον κατηγορεί για ανικανότητα και ασχετοσύνη.

Ο κ. Χατζηδιάκος μιλώντας στον sky έκανε λόγο για λιβελογράφημα, που με γελοίες και χυδαίες εκφράσεις το απρόσωπο Γραφείο Τύπου χαρακτηρίζει το επίπεδό του.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου εξακόντισε τα βέλη του εναντίον της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι έχει μάθει να λειτουργεί με αυταρχική στάση που χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Ρόδος δεν είχε πέσει ποτέ ξανά σε αυτό το επίπεδο.

«Δε θα αφήσουμε κανέναν πολιτικό υπάνθρωπο να καταστρέψει αυτό τον τόπο», τόνισε ο τέως Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων και κατασπατάλησε τα γεμάτα ταμεία που βρήκε από τη δική του θητεία.

«Είναι ανήμποροι, άσχετοι, ανύπαρκτοι και ακατάλληλοι που εξαγόρασαν τη ψήφο των συμπολιτών μας για να διοικήσουν. Δεν έχουν μάθει την αντίθετη άποψη…», είπε επιπροσθέτως, καταγγέλλοντας παράλληλα τη δημοτική πλειοψηφία για δεκάδες προσλήψεις συγγενικών τους προσώπων και αμέτρητα βαφτιστήρια.

«Η Ρόδος λάμπει μόνο δια της απουσίας τους. Αντί να απαιτήσουν τη συστράτευση όλων, είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτοί είναι στη δημοτική αρχή. Αυτό δείχνει και τον πανικό τους, με τις μεθοδεύσεις λασπολογίας και κομπλεξισμού. Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ποιός είναι ο Φώτης Χατζηδιάκος, ως άνθρωπος, οικογενειάρχης, νομικός και πολιτικός.

Εγώ άνοιξα δρόμους μόνος μου στην πορεία μου μέχρι σήμερα. Αυτοί έχουν το απύθμενο θράσος να κατηγορήσουν εμένα για ασχετοσύνη κρυπτόμενοι πίσω από τα απρόσωπα Δελτία Τύπου. Αυτοί χρειάζονται οδηγό, συνοδηγό, αστυνομικό και GPS για να βρουν τον προσανατολισμό που πέφτουν οι γειτονιές της Ρόδου και τα χωριά», είπε καταλήγοντας, υποστηρίζοντας δε, ότι ο Δήμαρχος πηγαίνει στο δημαρχείο στις 4.30 το απόγευμα και φεύγει στις 9 με πρόσχημα την πανδημία.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η αποτυχία και η ανικανότητα έχουν το ονοματεπώνυμο του Φ. Χατζηδιάκου», καταλογίζοντάς του ότι «αφού απέτυχε ως διοίκηση, με προϋπολογισμούς που κάθε χρόνο πήγαιναν στα βράχια, βγαίνει τώρα με περίσσιο θράσος, να δώσει και μαθήματα.Αποδεικνύεται ανίκανος όμως και σαν αντιπολίτευση. Με το γνωστό παλαιομοδίτικο λαϊκισμό που τον χαρακτηρίζει, επιχειρεί να κρύψει, πως δεν έχει ούτε μισή πρόταση, σύμφωνη την νομοθεσία και πως είναι αδιάβαστος, για όλα τα θέματα». Επισημαίνεται ακόμη ότι «για το οικονομικό βοήθημα προς τους πληττόμενους Ροδίτες: Ο Δήμος με διαφάνεια και προγραμματισμό, υλοποιεί μια κοινωνική πολιτική, για όλη την κοινωνία και όχι για μια συγκεκριμένη ομάδα ευνοούμενων “πελατών”, όπως ψηφοθηρικά έκανε ο ίδιος, στις αναρίθμητες θητείες του».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ “στο γελοίο λίβελο του «Γραφείου Τύπου»”

Εκφράζοντας την βαθιά μου θλίψη, τη στιγμή που η κοινωνία δίνει μάχη επιβίωσης και αυτό απαιτεί την συστράτευση όλων για την στήριξη της, η σημερινή δημοτική αρχή σε ρόλο αντιπολίτευσης, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Επιχειρεί παραπλανητικά με χυδαιότητες να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις. Αυτό δείχνει τον πανικό και το επίπεδό της.

Η τοποθέτηση μου στο Δ.Σ. ήταν πολιτική, εκφράζει τις θέσεις όλης της παράταξής μας, με μόνο στόχο να συμβάλουμε με τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες μας, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Αυτό δεν το αντέχουν, γιατί δεν έχουν μάθει τον δημοκρατικό διάλογο. Έμαθαν να λειτουργούν αυταρχικά, με πολιτικά «φασίζουσα» νοοτροπία, του «αποφασίζω και διατάζω». Φαίνεται στη ζωή τους δεν έχουν μάθει να σέβονται την αντίθετη άποψη, γιατί προφανώς κανένας δεν τους μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας.

Όμως, η κοινωνία μας γνωρίζει όλους. Η κοινωνία ξέρει ποιος είμαι σαν άνθρωπος, σαν αυτοδιοικητικός, σαν δήμαρχος, σαν δικηγόρος και σαν οικογενειάρχης. Έχω δώσει τις εξετάσεις μου και δεν χρειάζομαι επιβεβαίωση. Στη ζωή μου άνοιξα δρόμους μόνος μου, δεν τους βρήκα ανοικτούς, δεν τα βρήκα έτοιμα. Δεν είμαι πριγκιπόπουλο, ούτε έχω κόμπλεξ κατωτερότητας και εμμονές . Ξενυχτούσα ατέλειωτα βράδια για το δήμο και δεν το μετανιώνω. Αντίθετα είμαι περήφανος για αυτό. Εγώ δεν πήγαινα στο δήμο μετά τις 4 το απόγευμα για να φεύγω πριν τις 9 με το «πρόσχημα» της πανδημίας.

Γι’ αυτό μιλάω επώνυμα με παρρησία και έχω το θάρρος της γνώμης να υπογράφω αυτά που λέω. «Αυτός» είμαι εγώ. «Αυτοί» ποιοι είναι;

Ποιο είναι το «γραφείο τύπου» ; Ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτό ;

-Μιλούν σ εμένα για εύνοια «πελατών», αυτοί που εξαγόρασαν με 50ρικα και δωροεπιταγές τις ψήφους των συμπολιτών μας; Αυτοί που έχουν προσλάβει σκανδαλωδώς, ως δήθεν συμβούλους, από τα βαφτιστικά μέχρι τους υπαλλήλους των επιχειρήσεών τους, από τους αποτυχόντες υποψηφίους μέχρι τα παιδιά των υποψηφίων και των συμβούλων τους ;

  • Μιλούν για ανικανότητα, αυτοί που δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι έχουν την ευθύνη του δήμου και εδώ 1,5 χρόνο; Αυτοί που είναι πολιτικά άσχετοι, ακατάλληλοι και ανήμποροι, που δεν έχουν ιδέα πως διοικείται ένας δήμος ;
  • Μιλούν για «συμβόλαιο εμπιστοσύνης», αυτοί που έχουν σταματήσει όλα τα έργα 1,5 χρόνο, επειδή φέρουν την υπογραφή Χατζηδιάκου; Αυτοί που φυλάσσουν με “security”, την είσοδο του Δημαρχείου για να μην συναντήσουν κανένα εκπρόσωπο φορέα ή απλό πολίτη;
  • Μιλούν για διαφάνεια αυτοί που κατασπαταλούν τα γεμάτα ταμεία που αφήσαμε, με «σκοτεινές» αποφάσεις;
  • Μιλούν με απύθμενο θράσος για «αδιάβαστο» αυτοί οι πολιτικά ανεπαρκείς και αστοιχείωτοι, που δεν γνωρίζουν που βρίσκονται οι γειτονιές της πόλης και τα χωριά και χρειάζονται GPS με οδηγό και αστυνομικό για να τα επισκεφτούν;

Μιλούν σ’ εμάς για κοινωνική ευαισθησία, αυτοί που δεν έχουν νοιώσει τον πόνο και τη φτώχεια; Αυτοί που αρνήθηκαν να αυξήσουν το έκτακτο βοήθημα από 60.000€ σε 400.000€ όπως τους προτείναμε; Αυτό τους ενόχλησε; Οτι εμείς σκεφτόμαστε όλους και δεν κάνουμε «φθηνή πολιτική» στις πλάτες των ανέργων;

Είναι κρίμα για τη Ρόδο μας, είναι κρίμα για το νησί μας, για την ιστορία μας, να υποβαθμίζουν την πολιτική αντιπαράθεση με χυδαία, αισχρά και κομπλεξικά, απρόσωπα δελτία τύπου.

Είναι κρίμα γιατί αδικεί και τα 5 ικανά και έμπειρα στελέχη της πλειοψηφίας που ξεχωρίζουν και εκτιμούμε ότι μπορούν να επιδείξουν κάποιο έργο για τον τόπο μας, αλλά εμποδίζονται από μια πολιτικά ακέφαλη, ανήμπορη, ανεπαρκή και «πολιτικά εμμονική» δημοτική αρχή, που «λάμπει μόνο δια της απουσίας της».

Τιμώντας τον θεσμό του δημάρχου που υπηρέτησα με υπευθυνότητα και συνέπεια, δεν ήθελα να απαντήσω, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας αλλά και των εορτών, σ’ αυτό το άθλιο και χυδαίο λιβελογράφημα που εκδόθηκε από το «Γραφείο Τύπου» του Δήμου. Όμως είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που με προέτρεψαν, προκειμένου να καταγγελθούν αυτές οι πρακτικές «Γκεμπελικής προπαγάνδας». Η κοινωνία δεν ανέχεται την μέθοδο της πολιτικής λασπολογίας, της συκοφαντίας, της παραπληροφόρησης. Δεν το αφήνει να περάσει, χωρίς να το καυτηριάσει. Δεν θα τους αφήνει να μας διαβρώσουν, να μας κάνουν όμοιους τους.

Όχι δεν θα τους χαριστούμε, δεν θα αφήσουμε κανένα «πολιτικό υπάνθρωπο» να καταστρέψει αυτό τον τόπο. Οι δημοκρατικοί, έντιμοι και περήφανοι για τον τόπο τους Ροδίτες δεν ανέχονται τέτοιες πρωτόγνωρες, συμπεριφορές.

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Τ. Δήμαρχος Ρόδου

Δικηγόρος Δ.Σ.Ρόδου

 1,175 total views,  2 views today