Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, Εγγλέζος Παναγιώτης, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θ. Σταμούλη και το Μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ και Ταμία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Χ. Ανθούλα, στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Στάθη Γεώργιο.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΡ τονίζει ότι “σκοπός της επίσκεψης ήταν να ζητηθεί από τον Προϊστάμενο της Επιθεώρησης Εργασίας η πλήρης εφαρμογή της ΚΥΑ που αφορά τους εποχιακά απασχολούμενους με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου από αύριο.

Ζητήθηκε ακόμη να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα για τους εργαζόμενους.
Η δέσμευση του Προϊσταμένου της Επιθεώρησης Εργασίας είναι ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ρ και τη Διοίκηση του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, θα γίνουν επισκέψεις σε όλους τους χώρους εργασίας για να διαπιστωθεί εάν τηρείται η εργατική νομοθεσία.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψει κανενός είδους εκμετάλλευση και καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα είναι καθημερινά στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!!
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!”

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 5,376 total views,  4 views today