Η πρόεδρος της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί σήμερα την Κάσο, στο πλαίσιο των επαφών της με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, για την καταγραφή των προτάσεων που αφορούν τις δράσεις ενόψει του εορτασμού για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Μεταξύ των δράσεων που προτείνει ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, συμπεριλαμβάνονται -αν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας- η διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου με θέμα την τεκμηρίωση της ιστορίας του νησιού, η ανάδειξη της ναυτοσύνης των Κασιωτών και η διοργάνωση εκδήλωσης για να τιμηθεί πανηγυρικά η Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Η κ. Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος της Κάσου κι εν συνεχεία, μετά την τρίωρη επίσκεψή της στο νησί, θα μεταβεί στη Χίο και τα Ψαρά.

Ο κ. Ερωτόκριτος μιλώντας στον sky εξέφρασε το παράπονό του, γιατί παρότι η Κάσος προσέφερε τόσο μεγάλη βοήθεια στην ελληνική επανάσταση, μαζί με τις Σπέτσες, την Ύδρα, τη Χίο και τα Ψαρά, ωστόσο ποτέ δεν αναδείχθηκε η συμβολή της, όπως θα έπρεπε και της αξίζει για τη θυσία αυτών των ανθρώπων!

 1,782 total views,  2 views today