Επίσκεψη στην κανονιοφόρο «Ναύμαχος» πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Ρόδου της ΝΔ κ.Αντώνης Αρφαράς με τον καθαγιασμό των υδάτων στο Μανδράκι συνοδευόμενος από τον πολιτευτή και πρόεδρο του Τμήματος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μηνά Νικολάου και από τις κυρίες Αναστασία Γαμπιεράκη και Φωτεινή Αττιτή.

Πλήρη  αναφορά στο θέμα έκανε  με ανάρτηση του στο facebook ο κ. Αντώνης Αρφαράς. Στο κείμενο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Παρακολουθήσαμε σήμερα ημέρα των Θεοφανίων την θεία λειτουργία του αγιασμού των υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου και ανταλλάξαμε ευχές με τον περιφερειάρχη κ Χατζημάρκο , τον δήμαρχο κ Καμπουράκη και τους παρευρισκόμενους αξιοσέβαστους συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια με μεγάλη χαρά επισκεφθήκαμε ως Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ Ρόδου   παρουσία του πολιτευτή κ. Γιαννικουρή Αντώνη , της κυρίας Γαμπιεράκη Αναστασίας του κυρίου Νικολάου Μηνά και της κυρίας Αττιτή Φωτεινής , την κανονιοφόρο του πολεμικού μας ναυτικού ΝΑΥΜΑΧΟΣ .

 

Στην κανονιοφόρο μας υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα και συγκίνηση ο πλωτάρχης κ. Μηλιώνης Γιώργος ,ο διοικητής του ΝΑΣΡΟ αντιπλοίαρχος κ. Σελλάς Βασίλειος και το πλήρωμα. Τους ευχηθήκαμε καλές θάλασσες, καλή φώτιση και η θεία χάρις της εικόνας της Παναγιάς Τσαμπίκας που τους χαρίσαμε να τους προστατεύει.

Ο θυρεός της Κ/Φ ΝΑΥΜΑΧΟΣ που μας δώρισαν θα κοσμεί από σήμερα τα γραφεία μας και θα καθοδηγεί τη σκέψη μας κοντά τους. Ήταν μια επίσκεψη εθνικού και θρησκευτικού συμβολισμού με σημαντικό περιεχόμενο. Την ημέρα των Θεοφανίων η αφρολουσμένη από τα αγιασμένα νερά του Αιγαίου ΡΟΔΟΣ μας δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ με υψηλό το πατριωτικό φρόνιμα και με πίστη στον Τριαδικό Θεό .

Η ΔΗΜ.Τ.Ο ΡΟΔΟΥ της ΝΔ εκφράζοντας τα διαχρονικά αισθήματα του λαού των νησιών μας εμπιστεύεται αναγνωρίζει και τιμά το ένδοξο ναυτικό μας. Η καθ΄οιονδήποτε τρόπο εκδηλούμενη βούληση και δραστηριότητα του λαού των νησιών μας αποκρυσταλλώνει το ακτινοβόλο της φρονηματιστικής ιστορίας συμπέρασμα τον “ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ” που ήταν και παραμένει από τις μεγαλύτερες αρετές των κατοίκων της Δωδεκανήσου .Είναι ο παράγοντας που στήριξε και εγγυάται την δημιουργική κοινωνική τους δράση και συνέβαλε όχι μονάχα να ευδοκιμήσουν ακόμα και μακριά από τα σύνορα τους αλλά και να διατηρηθεί μέσα στους αιώνες αναλλοίωτη η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ και η παρουσία τους στο μεσογειακό και διεθνή χώρο. Η ΡΟΔΟΣ η πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων από τα προχριστιανικά χρόνια ήταν ” ο λαμπρότερος φάρος του πολιτισμού” κατά τον Πίνδαρο .

Η Ρόδος που στήριξε φιλοσοφικές και ρητορικές σχολές που τις λάμπρυναν ο σοφός του ” Μέτρον Άριστον ” Κλεόβουλος ο τρομερός αντίπαλος του Δημοσθένη ο Αισχύνης και την τίμησε με τη φοίτηση του ο Κικέρωνας . Η ΡΟΔΟΣ που σμίλεψε με το καλλιτεχνικό χέρι των τέκνων της Λαοκόοντες ,Φαρνέσιους ταύρους , Κολοσσούς θαύματα τέχνης γνωστά στην υφήλιο . Η Ρόδος που ΄στήσεν Ακροπόλεις ισάξιες του Παρθενώνα .

Η Ρόδος που θεσμοθέτησε το Ναυτικό Δίκαιο που ξεπέρασε στο είδος του και την Ιουστινιάνεια Νομοθεσία και την καταξίωσε σε θαλάσσια δύναμη του ‘Εμείς Δέκα Ρόδιοι δέκα νήες “. Η Ρόδος που ΄παιξε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της Μεσογείου όλων των εποχών . Η Ρόδος του Διαγόρα που από δημοκρατική συνείδηση ανάγαγε σε σύστημα το παιχνίδι της ισορροπίας στις διενέξεις πόλεων , περιφερειών , διαμερισμάτων , αυτοκρατοριών .

 

Η ΡΟΔΟΣ το ίνδαλμα κάθε δυνατού και αδύνατου. Σήμερα αυτή η ίδια Ρόδος -φάρος ελληνικός στη θύελλα της ιστορίας – κιβωτός της Λευτεριάς στον κατακλυσμό των αιώνων στέκει όρθια αντάξια της βαριάς της ιστορικής κληρονομιάς με ακατανίκητο όπλο της τον πολιτισμό της και με εμψυχωμένους ηγέτες και λαό πορεύεται ειρηνικά το δρόμο της Αλήθειας της προόδου και της συμφιλίωσης των λαών με τη βοήθεια και την Ευλογία του Τριαδικού μας Θεού που σήμερα τιμούμε και δοξάζουμε : Καλή Φώτιση και Χρόνια Πολλά !!!

 

 

 

 411 total views,  2 views today