Με μήνυση απειλήθηκε ο αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Νίκος Καραμαρίτης όταν πήγε να μαζέψει την ξυλεία εταιρείας που κάνει την επένδυση στη Γλύστρα σε χώρο που δεν επιτρέπεται.

Μιλώντας στον Sky σήμερα ο αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου τόνισε πως αντέδρασε με τον τρόπο που έπρεπε από την πρώτη στιγμή που του έγινε καταγγελία για το θέμα ενώ ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης .

« Στην  Γλύστρα γίνονται κάποιες εργασίες. Ο κόσμος πιθανό να θεωρεί πως ο αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος. Από την πρώτη στιγμή που έγινε προσπάθεια για την επένδυση μου έγινε καταγγελία την οποία διαβίβασα στο αστυνομικό τμήμα Γενναδίου.  Ειδοποιήθηκε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και εκδόθηκε πρωτόκολλο κατεδάφισης ενώ παρέμβαση έγινε και από την Αρχαιολογία  . Εγώ θα κληθώ πρώτος στο δικαστήριο γιατί έκανα την καταγγελία. Όταν όμως πήγα να μαζέψω τη ξυλεία  απειλήθηκα από κάποιο κύριο με μήνυση για κλοπή », εξήγησε ο κ. Καραμαρίτης  που ζήτησε τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως την αρμοδιότητα να μαζέψει τη ξυλεία έχει  η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Στο θέμα της καταπάτησης των παραλιών  αναφέρθηκε και  ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολλιάδης που έχει θέσει το ζήτημα που αφορά τη Γλύστρα.

«Υπάρχει υπηρεσία που έχει την ευθύνη. Να παρέμβει. Εμείς ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε. Πρέπει να αλλάξει και το θεσμικό πλαίσιο για να δημιουργούνται αυτές οι καταστάσεις», τόνισε.

“Με στεναχωρεί το γεγονός ότι έγινε αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για το θέμα. Ζήτησα και εγώ και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καζούλης να τοποθετηθούν οι αρχηγοί των παρατάξεων. Δεν μίλησαν όμως οι κύριοι Δημήτρης Κρητικός και Φώτης Χατζηδιάκος. Τοποθετήθηκε μόνο ο δήμαρχος Ρόδου. Είμαστε υπέρ των επενδύσεων αλλά όχι να γίνονται καταπατήσεις”, είπε ο κ. Κολλιάδης και πρόσθεσε πως ελέγχους για τις καταπατήσεις στον αιγιαλό θα πρέπει να κάνει η αστυνομία.

“Τι να κάνουμε εμείς  όταν δεν κινείται και η αστυνομία. Δεν είμαστε ελεγκτικό όργανο ” , τόνισε ο κ. Κολλιάδης.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25 κ. Θανάσης Μπαράκας.

“Οι κατασκευές στον αιγιαλό δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν. Κάποιοι περιμένουν την ψήφιση νόμου τον Οκτώβριο  και αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι στήνουν …παράγκες. Περιμένω να δω τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι βουλευτές μας”, τόνισε

 798 total views,  2 views today