Μέσα σε εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 10 μποφόρ να πνέουν στα Δωδεκάνησα, στήθηκε αργά το βράδυ “αερογέφυρα” ζωής για τη μεταφορά στη Ρόδο με ελικόπτερο super puma ενός ασθενή 70 ετών που υπέστη έμφραγμα, από τους Λειψούς στη Ρόδο, με ιδιαίτερη αυταπάρνηση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και των διασωστών του ΕΚΑΒ, όπως έγραψε αποκλειστικά από χθες το βράδυ ο sky.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα εμφραγμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και η εξέλιξη της υγείας του είναι ομαλή.

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Φώτης Μάγγος το ελικόπτερο με κόντρα τον καιρό και μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε μία εξαιρετικά δύσκολη πτήση, χρειάσθηκε να σταματήσει στην Κω για ανεφοδιασμό καυσίμων, ενώ επί ένα τέταρτο ο πιλότος προσπαθούσε πάνω από το ελικοδρόμιο να προσγειώσει το ελικόπτερο. «Τη στιγμή της προσγείωσης στο νησί έσπαγαν δέντρα κι έπεφταν κολώνες ηλεκτροφωτισμού…Το βλέπαμε με κομμένη την ανάσα μέχρι να προσγειωθεί και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο πλήρωμα και ένα τεράστιο ευχαριστώ», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μάγγος.

“Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο μέγεθος της αυταπάρνησης των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας και των διασωστών του ΕΚΑΒ. Η στιγμή της προσγείωσης στο ελικοδρόμιο των Λειψών μας έκοψε την ανάσα. Τους έσφιξα το χέρι και τους ευχήθηκα πάντοτε να πραγματοποιούν με ασφάλεια όλες τις επιχειρήσεις σωτηρίας των συνανθρώπων μας και να επιστρέφουν σώοι στις οικογένειές τους. Ένα γιγάντιο μπράβο”, είπε καταλήγοντας.

Επίσης χθες αερογέφυρα στήθηκε και για τη μεταφορά ηλικιωμένου ασθενούς με ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας από το Καστελλόριζο στη Ρόδο, που έχριζε άμεσης εισαγωγής στη Μονάδα εμφραγμάτων.

Στους Λειψούς οι διακοπές ρεύματος και οι αυξομειώσεις της τάσης του ηλεκτρικού, ήταν συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, πολλά κλαδιά δέντρων έσπασαν από τους σφοδρούς ανέμους, ενώ έπεσε μία κολώνα ηλεκτροφωτισμού στην παραλία, σύμφωνα με όσα είπε στον sky ο κ. Μάγγος.

 712 total views,  2 views today