«Σήμερα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την υποψηφιότητα ενός καταξιωμένου και πολυβραβευμένου επιστήμονα, ο οποίος συνέβαλε στην κατασκευή έργων που κοσμούν όχι μόνο το νησί μας αλλά και διάφορα μέρη του κόσμου.

Πρόκειται για τον Παντελή Προυσάλογλου, εξαίρετο επαγγελματία, και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας που συμπαρατάσσεται μαζί μας για να κάνουμε τη Ρόδο μας καλύτερη.

Ακούραστος και έμπειρος σε πολλούς τομείς, είναι αποφασισμένος να διαθέσει τις γνώσεις και την πείρα του ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στο νησί.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία» , δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Δημήτρης Κρητικός.

Δήλωση Παντελή Προυσάλογλου

«Θα ήθελα να εκφράσω λίγα λόγια για την  προσωπική μου ζωή. Αναλύοντας το βιογραφικό μου σημείωμα θα μπορούσε να κουράσει, για αυτό να μου επιτραπεί να μην ακολουθήσω το πρωτόκολλο . Πολύ απλά  θέλω να πω  ότι πάρα πολλές φορές προτιμώ να μιλάω με έργα παρά με πολλά λόγια… Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πολύ καλά… Όσοι θέλουν να με μάθουν μπορούν να διαβάσουν το πλήρες βιογραφικό μου στην σελίδα της « Ρόδος Αξιών» . Όσο για την πορεία της προσωπικής μου ζωής θα ήθελα να αναφερθώ στο ρητό του Δημοσθένη, Αθηναίου ρήτορα : Πάντ’ εστίν εξευρείν, αν μη τον πόνον φεύγητις, δηλαδή , όλα γίνονται αν δεν αποφεύγει κανείς να κοπιάσει .

Σε αυτό το σημείο θα σταθώ σε μερικά έργα-γεγονότα που ακολούθησαν την πορεία της ζωής μου συνεισφέροντας στο όμορφο νησί της Ρόδου μέχρι σήμερα:

 • Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, Disco LASER , CARTIER, Disco HI-WAY, night club New York και Disco Sylvia.
 • Διάφορες μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
 • Κεντρικές εγκαταστάσεις NestleΡόδου.
 • Αρχικό δίκτυο υπολογιστών Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και έλεγχος διαβατήριων Αεροδρομίου Ρόδου.
 • Αφιλοκερδώς μελέτη και κατασκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο περίφημο έργο για τον τόπο μας , το ΣΤΑΥΡΟ της ΦΙΛΙΕΡΙΜΟΥ που πρόσφερε η LIONS ΡΟΔΟΥ,
 • Κατασκευή ραντάρ Πολιτικής Αεροπορίας Νότιου Αιγαίου.
 • Ξενοδοχειακές μονάδες που αποτέλεσαν πρότυπα για τις επόμενες κατασκευές των ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα όπως το RHODES PALLADIUM, ASTRON, GRAND RESORT LAGONISSI, NAFPLIA PALACE, ELYSIUM, LA MARQUISE, ELAKATI και πολλά άλλα.
 • Κατασκευή ενός demo case περιλαμβάνοντας τη διαχείριση υδάτινων πόρων με την Έξυπνη βρύση και δημιουργώντας ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο δίνεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη Σιβιτανίδειο σχολή έχοντας σαν κύριο στόχο την εκπαίδευση των φοιτητών.
 • Κάλεσμα για προσφορά λύσεων-συμβουλών εξοικονόμησης ενέργειας και τυχόν εφαρμογές της τεχνικής των έξυπνων κτηρίων στις κεντρικές εγκαταστάσεις των ENOC Processing Company L.L.C. (EPCL)  των Αραβικών Εμιράτων, στην εταιρεία NORR ARCHITECTS ENGINEERS PLANNERS στο DUBAI και στην εταιρεία ACC ARABIAN CONSTRUCTION CO.  στο ABU DHABI UAE
 • Κάλεσμα για συνεργασία και μελέτη για εξοικονόμηση ενέργειας του δημαρχείου Karsiyaka, έναν από τους πιο πλούσιους δήμους της Σμύρνης.
 • Επίσημη πρόσκληση, του κ. Δημήτρη Συλλούρη Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Κυβέρνησης, ως επίσημος εισηγητής για το συνέδριο, με τίτλο βιομηχανία 4.0 και με κύριο θέμα ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ《ΕΞΥΠΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ》-《ΕΞΥΠΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ》 ΚΑΙ 《ΕΞΥΠΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ》 (IoT) Ιnternet of Things .
 • Πρόσκληση από την Ένωση Ηλεκτρολόγων Νομού Κεφαλληνίας, ως επίσημου εισηγητή στην Ημερίδα την οποία διοργανώνει η περιφέρεια Ιονίων νησιών Κεφαλληνίας και Ιθάκης
 • Επίσημος εισηγητής στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται από την Π.Ο.Σ.Ε.Η με κύριο θέμα παγκόσμιες προοπτικές και εξελίξεις έξυπνων κτιρίων έξυπνων πόλεων και έξυπνων δικτύων internet of things με τη νέα σύγχρονη τεχνική knx.

Βραβεία

 • 4ο Βραβείο για την τεχνική των έξυπνων Κτιρίων στον διεθνή διαγωνισμό ο οποίος λαμβάνει χώρα στο Light and Building στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Συμμετοχή σε επαγγελματικούς συλλόγους

 • Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Δωδεκανήσου (Σ.Ε.Η.Δ)
 • Ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η)

Για την υποψηφιότητα μου με την παράταξη «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ» δηλώνω ότι αποτελεί για εμένα τιμητική πρόσκληση από τον επικεφαλής της κ. Δημήτρη Κρητικό, μια παράταξη απαλλαγμένη εντελώς από κάθε είδους κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, στελεχωμένη με ανθρώπους που τους διέπει ακεραιότητα, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και προθυμία για προσφορά. Θα μπορούσα να πω επίσης για τον κ. Κρητικό ότι συνέχεια υπογραμμίζει ότι το μυστικό της αλλαγής είναι να επικεντρώσεις όλη την ενέργεια σου, όχι στο πως να πολεμήσεις το παλιό, αλλά στην κατασκευή του νέου!

Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που είπε ο αρχαίος φιλόσοφος  Πλάτων ότι: Εμπειρία μεν ποιεί τον αιώνα ημών πορεύεσθαι κατά τέχνην, απειρία δε κατά τύχην, που σημαίνει ότι , η εμπειρία μας κάνει να πορευόμαστε στη ζωή ξέροντας τι κάνουμε ενώ με την απειρία βαδίζουμε στην τύχη» .

 984 total views,  2 views today