Με προσφυγή στη δικαιοσύνη και αγωγές απειλεί όσους άσκησαν κριτική για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν  στο διαγωνισμό για την τοποθέτηση φωτιστικών Led στο οδικό δίκτυο της Ρόδου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή τύπου σήμερα το πρωί  ο περιφερειάρχης άσκησε δριμεία κριτική  στην αντιπολίτευση έκανε λόγο για οργανωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης από ανθρώπους που υπηρέτησαν εργολαβικά συμφέροντα.

« Μετά από ενάμισι χρόνο που έτρεξε μια πολύ μεγάλη  καμπάνια λάσπης και συκοφαντίας μια πολύ καλά οργανωμένη εκστρατεία,  μεθοδευμένης παραπληροφόρησης  ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια για μια ακόμη φορά. Αναφέρομαι στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης  στελεχών και πολιτικού προσωπικού  της περιοχής, που έγινε με αφορμή το διαγωνισμό για τα Led. Πάνω σε αυτό κάποιοι «έκτισαν» ένα πολιτικό αφήγημα για να καλύψουν το δικό τους πολιτικό  κενό, την ένδεια της όποιας πρότασης και το χρησιμοποίησαν ως άλλοθι  για την πολιτική ανυπαρξία τους. Δεν δίστασαν για ένα χρόνο να συκοφαντήσουν, να  πετάξουν λάσπη , να πουν ανακρίβειες να αλλοιώσουν την πραγματικότητα  να  πουν όσα ψέματα μπορούσαν», δήλωσε ο περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι όσοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες  δούλευαν άλλοι ασχημονούσαν  με ημιμάθεια και εμπάθεια.

Όπως είπε  ο κ. Χατζημάρκος  ενώ ο φάκελος του έργου ήταν στο ελεγκτικό συνέδριο για έλεγχο κάποιοι παρενέβησαν και εκεί.

«Ακόμη και στη διάρκεια του ελέγχου για τη νομιμότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν έγιναν παρεμβάσεις  και καταγγελίες  προς το ελεγκτικό συνέδριο. Ήρθε η ώρα του τέλους στη μηδενική πορεία για τον τόπο,  στη μηδενική ηθική  στη μηδενική πολιτική για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Εμείς περιμέναμε  τα αποτελέσματα του ελέγχου. Ο διαγωνισμός κρίθηκε νόμιμος και δόθηκε το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης» , τόνισε ο περιφερειάρχης που έκανε λόγο για ξετσίπωτους ανθρώπους για τους  οποίους η πολιτική είναι ένα γήπεδο λάσπης .

Με αφορμή τις εκλογές ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως  δεν είναι όλοι ίδιοι στην πολιτική.

«Όλοι αυτοί υπηρέτησαν με ξεκάθαρο τρόπο συντεχνιακά συμφέροντα συγκεκριμένου κλάδου. Υπηρέτησαν εργολαβικά συμφέροντα. Το είδαμε άλλη μια φορά το 2017 σε μια άλλη διαγωνιστική διαδικασία στην οποία βασάνισαν τον τόπο.Εκπροσώπησαν πάλι απόψεις εκτός περιφέρειας. Πάλι το έκαναν ξετσίπωτα. Πάλι το έκαναν  απροκάλυπτα. Θα πω για αυτούς ότι η ντροπή είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα και εξαιρετικό προνόμιο μόνο για όσους μπορούν να την αισθανθούν.  Σε ότι αφορά εμάς  τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τους συνεργάτες στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  αναφέρω ότι η επιβεβαίωση ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι εξαιρετική είναι τιμητική. Είμαστε υπερήφανοι που δεν είμαστε όλοι ίδιοι.  Είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε στην πολιτική. Είμαστε στην πολιτική γιατί δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς γιατί θέλουμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο της πολιτικής με το ψέμα, με τη συκοφαντία  με την εμπάθεια με τις προσωπικές ατζέντες και πολιτικές Το ότι δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς θα το προβάλουμε θα το διαφημίσουμε με κάθε τρόπο.  Γιατί αυτό ζητά η κοινωνία» τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι με αφορμή τις εκλογές η κοινωνία θα δώσει την απάντηση της .

« Η κοινωνία θα δώσει την απάντηση της και θα τους βάλει όλους αυτούς μαζί με τους σκελετούς που σέρνουν από το  παρελθόν  πίσω στη ντουλάπα , πίσω στο σκοτεινό παρελθόν  το οποίο βασάνισε αυτό τον τόπο», ανέφερε ο κ Γιώργος Χατζημάρκος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από δω και πέρα για την υλοποίηση του έργου   ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε ότι επίκειται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

« Υπάρχει διαδικασία η οποία προβλέπεται  από τη νομοθεσία που τηρήσαμε με ευλάβεια. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Η διεύθυνση Τεχνικών ‘Έργων θα καλέσει τον ανάδοχο για την υπογραφή της σύμβασης. Μετά  από αυτό  μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου», είπε.

Τα παπαγαλάκια τα  μικρόφωνα  τα μεγάφωνα οι φορείς μετάδοσης του ιού της …εμπάθειας θα πληρώσουν !

Ο κ. Χατζημάρκος ανήγγειλε ότι τώρα που έχουν  εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο οι διαδικασίες τους διαγωνισμού όσοι ασχημόνησαν θα  πληρώσουν το τίμημα.

«Αυτοί που έχουν ασχημονήσει θα πληρώσουν νομικά το τίμημα για αυτό που έκαναν. Και αυτοί και τα παπαγαλάκια τους και τα  μικρόφωνα τους και τα μεγάφωνα τους και οι φορείς μετάδοσης του …ιού της εμπάθειας. Αρκετά δύο χρόνια  πέταγαν τη λάσπη νομίζοντας πως είναι εργοτάξιο … που δεν ελέγχεται.  Όλα ελέγχονται σε αυτή τη ζωή», ξεκαθάρισε ο κ. Χατζημάρκος.

Προχωρώντας και παραπέρα ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για παρακμιακά φαινόμενα.

«Από τη πρώτη στιγμή υπήρξε  σε αυτή την υπόθεση εντυπωσιακή ταύτιση θέσεων και  απόψεων πολιτικού προσωπικού με συμφέροντα συγκεκριμένου κλάδου της οικονομίας.  Αφού  δεν ντρέπονται  καθόλου  τώρα  οι μισοί θα κάνουν τις κότες οι άλλοι μισοί θα κάνουν τις πάπιες  και ενδιάμεσα θα κάνουν διαλλείματα ανδρισμού. Δυστυχώς  είναι ένα παρακμιακό φαινόμενο. Για να το υπηρετήσεις με τόση επιτυχία πρέπει να έχεις με τη παρακμή κάποια σχέση. Πρέπει να σε συνδέσει να σε τραβάει να σε έλκει αυτό», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Όσο για το χρόνο υλοποίησης του  έργου είναι λιγότερος  των 12 μηνών.

«Η σύμβαση είναι δεκαετής γιατί αυτό είναι το διαγωνιστικό μοντέλο. Αυτή είναι η βάση της σύμβασης.  Εμείς κάναμε χρήση του μοντέλου που το κράτος έφτιαξε μέσα από τη συνεργασία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών του Ταμείου Παρακαταθηκών  και Δανείων και του ΚΑΠΕ που είναι κρατικός φορέας. Δεν προσλάβαμε ιδιώτη για σύμβουλο  όπως γίνεται σε άλλα έργα με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή. Εμείς πήραμε ως σύμβουλο τον κρατικό φορέα με αμοιβή 8.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Όλα ελέγχθηκαν .  Επαναλαμβάνω  επειδή αυτοί οι τύποι δεν έχουν  ντροπή ότι στο στάδιο του ελέγχου έκαναν παρεμβάσεις . Δεν σταματούν πουθενά. Είναι αδίστακτοι. Νομίζω πως είναι η τελευταία μάχη που δίνει ένα  πολύ παλιό σύστημα στην προσπάθεια τους να   επανακάμψει. Ευτυχώς είμαστε εδώ και δεν θα του επιτρέψουμε ποτέ να  συμβεί αυτό. Με τη βοήθεια της κοινωνίας που καταλαβαίνει απόλυτα και πλήρως  ποιοι και τι  υπηρέτησαν. Καλά είναι . Στο χρονοντούλαπο.  Καλά έβλαψαν τον τόπο όσες δεκαετίες τον έβλαψαν.  Ας σταματήσουν το κακό που έχουν κάνει στον τόπο. Εμάς δεν πρόκειται να μας κάμψουν ποτέ» , δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Στρατηγική εξόντωσης  όσων θέλουν να βγουν από το μπαούλο της ιστορίας

Σε ερώτηση που έγινε στο τέλος της συνέντευξης  τύπου αν και δεν είχαν κλείσει κασετόφωνα και κάμερες , αναφορικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει στις εκλογές ο περιφερειάρχης είπε:

« Είναι δυνατό  να πω δημόσια  τη στρατηγική που θα ακολουθήσω;  Πρέπει να σας πω μια φράση . Είναι αυτή που θα εξοντώσει όλους αυτούς που θέλουν να βγουν  από το μπαούλο της ιστορίας.  Από το βυθό. Ο Άγιος Δημήτρης δόξες μεγάλες, να τους φιλοξενεί. Να είμαστε καλά».

Η ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου 

Σε ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Πλήρη δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής, σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για την προμήθεια φωτιστικών LED οδικού δικτύου νήσου Ρόδου, συνιστά η απόφαση 077/2019 του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κοινοποιήθηκε χθες, 26 Μαρτίου 2019, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βάζοντας οριστικά τέλος στην συκοφαντία που επισταμένως διακινήθηκε  και επί μακρό χρονικό διάστημα, από κύκλους και συμφέροντα που επένδυσαν πολιτικά στην  υπόθεση αυτή, επιδιώκοντας τη σπίλωση της Περιφερειακής Αρχής.

Η απόφαση του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά τον έλεγχο του φακέλου που κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αποφαίνεται θετικά όσον αφορά την διαδικασία ανάδειξης αναδόχου και δίνει το “πράσινο φως” για την άμεση υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου “Εξοικονόμηση ενέργειας στο δίκτυο οδικού Φωτισμού της Νήσου Ρόδου με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED”.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, κατά τον έλεγχο των στοιχείων που υπεβλήθησαν στο Κλιμάκιο, δεν διαπιστώθηκαν ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες κατά την διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την ελεγχόμενη προμήθεια και , ως εκ τούτου, δεν συντρέχει λόγος που να κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος για έλεγχο σχεδίου σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της αναδόχου εταιρείας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρυ 35 παρ.5 του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί να προβεί άμεσα στην υπογραφή του ελεγχθέντος σχεδίου σύμβασης, με τον ανάδοχο, χωρίς να αναμένει την πάροδο της 15νθημερης προθεσμίας, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται πλέον άσκηση αίτησης ανάκλησης ενώπιον του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ίδια απόφαση απηχεί και την ορθότητα των αποφάσεων και των διαδικασιών που ακολούθησε η Οικονομική Επιτροπή, τα προερχόμενα από την πλειοψηφία μέλη της οποίας , επί μακρό χρονικό διάστημα βρέθηκαν στο στόχαστρο ανοίκειων επιθέσεων, με αίολες, αστήρικτες και κακόβουλες κατηγορίες, που η εν λόγω απόφαση του  Ελεγκτικού Συνεδρίου, καταρρίπτει παταγωδώς.

 636 total views,  2 views today