Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

290

Από σήμερα μέχρι και την  Παρασκευή 1η Οκτωβρίου  ώρα 19.00. τρέχει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου.

Για τις εκλογές εκδόθηκε ανακοίνωση από την Εφορευτική Επιτροπή στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας θα  πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου του έτους 2021 από ώρα  10:00 έως  19:00.

Θα διεξαχθούν για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης που υπάγονται στην Γραμματεία Οργανωτικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης και του Καταστατικού του Κόμματος. Ειδικότερα, θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής:

-Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π)

-Μελών των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.)

-Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.ΤΟ)

-Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.ΤΕ)

-Συνέδρων

Κατά τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές, δικαίωμα εκλέγειν για την εκλογή του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π., των μελών της Δ.Ε.Ε.Π., του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε., έχουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, τα μέλη του Κόμματος που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021.

Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2021, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους έως την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 είτε ηλεκτρονικά είτε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος είτε μέσω Τραπέζης.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν είναι η εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, που θα συνταχθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Κόμματος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 4 της Εγκυκλίου αυτής.

Η  ΕΦ.Ε.Ε.Π. Δωδεκανήσου και η ΔΗΜΕΦΕ πόλεως Ρόδου θα στεγάζονται από Τετάρτη 29/09/2021 μέχρι και το πέρας όλης της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών στα γραφεία  της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδ/σου Νέας Δημοκρατίας ,οδός Μιχαήλ Πετρίδη  αρ. 4 εντός  ωραρίου λειτουργίας των γραφείων για όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ειδικότερα, όσον αφορά την υποβολή υποψηφιοτήτων:

Το χρονικό διάστημα που ορίζεται από την εγκύκλιο για κατάθεση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες  και παραλαβή υποψηφιοτήτων  εγγράφως και επί αποδείξει  από την ΕΦΕΕΠ και τις κατά τόπους ΔΗΜΕΦΕ (σύμφωνα με όσα προβλέπει ανά περίπτωση η εγκύκλιος)ορίζεται από  Τετάρτη 29/09/2021 ώρα 10.00 π.μ μέχρι και Παρασκευή 01/10/2021 ώρα 19.00.

Η  ΕΦΦΕΠ Δωδ.σου και η ΔΗΜΕΦΕ πόλεως Ρόδου   θα παραλαμβάνουν  αιτήσεις των ενδιαφερομένων στα γραφεία  της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδ/σου Νέας Δημοκρατίας ,οδός Μιχαήλ Πετρίδη  αρ. 4 τις εξής ημερομηνίες και ώρες :

Tην Τετάρτη   29/09/2021 από ώρα 17.00 έως 20.00

Την Πέμπτη   30 /09/2021 από ώρα 17.00 έως 20.00

Την Παρασκευή  01/10/2021 από ώρα 15.00 έως 19.00

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών αλλά και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τους υποψηφίους Προέδρους, μέλη και Συνέδρους αναγράφονται στις  εγκυκλίους που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας (nd.gr).