Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΣΤΕΡ και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυσή τους, τέθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Νεκτάριος Σαντορινιός με τους σπουδαστές της Σχολής. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Υπό το φόντο της κατάληψης του κτιρίου της Σχολής, στην οποία έχουν προχωρήσει, οι σπουδαστές εξέφρασαν στον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους σε σχέση με το επαγγελματικό τους μέλλον αλλά και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στις ΑΣΤΕ.

Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, παρά τα αιτήματα των σπουδαστών, δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται, ούτε λαμβάνουν καμία πρωτοβουλία για να ανακοπεί η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Σχολής. Η ΑΣΤΕΡ ξεκίνησε, και αυτό το έτος, να λειτουργεί υποστελεχωμένη, χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να χάνονται ώρες διδασκαλίες λόγω έλλειψης καθηγητών. Περαιτέρω, δεν έχει ακόμη δοθεί καμία λύση σχετικά με την αναγκαία παροχή συγγραμμάτων και τις ακατάλληλες έως και επικίνδυνες, πολλές φορές, κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζουν τους σπουδαστές και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ιδιαίτερη μνεία, στη διάρκεια της συνάντησης  του Νεκτάριου  Σαντορινιού με τους σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ έγινε το μείζον πρόβλημα της υπεραξίας του πτυχίου τους και το αίτημα για αναβάθμιση του. Από τη συζήτηση έγινε σαφές ότι η νομοθετική ρύθμιση που έγινε, από την κυβέρνηση της ΝΔ, για την αύξηση του χρόνου σπουδών όχι μόνο δεν αναβάθμισε το πτυχίο των ΑΣΤΕ, αλλά αντίθετα έχει εγκλωβίσει τους σπουδαστές σε ένα κυκεώνα αντιθέσεων και ανασφάλειας για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους. Το αποτέλεσμα είναι τελικά η περαιτέρω υποβάθμιση της Σχολής.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε πως η μη συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπουργείων, Παιδείας και Τουρισμού, αλλά και η χαμηλή προτεραιοποίηση της Κυβέρνησης στα θέματα της Τουριστικής Εκπαίδευσης έχουν ρίξει ένα πέπλο υποβάθμισης και απαξίας πάνω από τη λειτουργία των ΑΣΤΕ, καταδικάζοντας σε δυσμενείς συνθήκες φοίτησης τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους. Είναι απορίας άξιο, υπογράμμισε, πως κάποιοι επικαλούνται την Ανάπτυξη και λένε ευχολόγια για την σημαντική συνεισφορά του τουριστικού προϊόντος στην Εθνική Οικονομία, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να οχυρώσουν και να αναβαθμίσουν τις ΑΣΤΕ, Σχολές με κύρος, παράδοση και διεθνή αναγνώριση, κατά τα άλλα, στον τουριστικό τομέα.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τέλος, ενημέρωσε τους σπουδαστές σχετικά με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις αναφορικά με τα προβλήματα των ΑΣΤΕ, εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξή του στον αγώνα των σπουδαστών και επανέλαβε τη βούλησή του να συνδράμει, από τον θεσμικό του ρόλο, στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. ​

 187 total views,  2 views today