Να απαντήσει επί της ουσίας και χωρίς περιστροφές  γιατί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  εμβολιάστηκε εκτός σειράς στην Χάλκη, την περασμένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. ποδοπατώντας τα δικαιώματα άλλων πολιτών που ήθελαν να εμβολιαστούν, καλεί με ερώτηση  τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια η βουλευτής κ. Φωτεινή Μπακαδήμα.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του ΜέΡΑ 25

Το θέμα έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις και οι πολίτες παρακολουθούν εμβρόντητοι, τα διαδραματιζόμενα από  τους άριστους και εκλεκτούς της κυβέρνησης, που ξεπερνούν κάθε όριο αφού δεν σέβονται κανέναν και τίποτε.

Να σημειωθεί πως για εμβολιασμούς εκτός σειράς στην Κέρκυρα και  πριν λίγο καιρό και χθες στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, για  να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των πολιτών, που στωικά περιμένουν τη σειρά τους.

Αναμένουμε να γίνει το ίδιο και για την περίπτωση της περιφερειακής αρχής Νοτίου Αιγαίου Ελπίζουμε οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το καθήκον τους για το κοινό καλό.

Το ίδιο πρέπει να κάνει όμως και η κυβέρνηση, απομονώνοντας φαινόμενα αυταρχισμού και αλαζονείας και  να μην συγκαλύψει την υπόθεση  προσφέροντας καλές δικαιολογίες και άλλοθι   στους εκλεκτούς της.

Όσο για το αφήγημα περί εμβολίων που περίσσεψαν,   μόνο αγανάκτηση και οργή προκαλεί  καθώς δείχνει  προσπάθεια υποβάθμισης του συμβάντος  και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης .

Για όλα αυτά που προκαλούν πλέον το κοινό αίσθημα ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας πρέπει να δώσει σαφείς και ξεκάθαρες  απαντήσεις

Το κείμενο  της ερώτησης που κατέθεσε η κ.. Μπακαδήμα είναι το ακόλουθο:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Καταγγελίες για εκτός λίστας εμβολιασμός του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου στη Ρόδο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και στέλεχος της ΝΔ, κ Χατζημάρκος, ενώ είναι κάτοικος Ρόδου, πήγε την Κυριακή 21/2 στη Χάλκη με ιδιωτικό σκάφος, όπου έκανε στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εκτός σειράς και χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με το skyrodos.gr, η κατάσταση στην οποία περιλαμβανόταν το όνομα του περιφερειάρχη παραδόθηκε στην υπεύθυνη του ιατρείου του νησιού από τον ίδιο τον δήμο Χάλκης, την προηγούμενη του εμβολιασμού.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δηλώνει σε δημοσιεύματα «Βρέθηκα στη Χάλκη την περασμένη Κυριακή, σε προγραμματισμένο ταξίδι για λόγους υπηρεσιακούς. Το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ βρισκόμουν στο Δημαρχείο του νησιού σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Χάλκης και συνεργάτες του, ενημερώθηκα ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων τoυ νησιού  είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις, οι οποίες  κατ’ εφαρμογή της  προβλεπόμενης διαδικασίας του μηχανισμού αναπλήρωσης έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Επισκέφθηκα το Ιατρείο του νησιού και αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο,   δέχθηκα την  προτελευταία εκ των αδιάθετων  δόσεων (από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο) μαζί με άλλους  συμπολίτες μου,  προτού το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναχωρήσει από το νησί.»

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την υπεύθυνη γιατρό του Ιατρείου της Χάλκης κ. Αρβανιτίδου, που μίλησε στον sky και όχι μόνο επιβεβαίωσε τον εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου, αλλά αποκάλυψε πως ο ίδιος ήταν σε κατάσταση που παρέδωσε στην ίδια ο δήμος με τα ονόματα των δημοτών και μάλιστα πριν από την ημέρα των εμβολίων και επομένως δεν εμβολιάστηκε με επιπλέον δόση που περίσσεψε λόγω κάποιας απουσίας ή άρνησης πολίτη να εμβολιασθεί.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Πότε προστέθηκε τελικά το όνομα του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στη λίστα των εμβολιασμών της Κυριακής 21/2 στη Χάλκη και με τίνος την πρωτοβουλία έγινε αυτό;
  2. Ποια ήταν η αρχική λίστα εμβολιασμών για την Κυριακή 21/2 και πόσα άτομα προέβλεπε;
  3. Πόσες δόσεις εμβολίου υπήρχαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Χάλκης για τους εμβολιασμούς της Κυριακής 21/2 και πόσες έγιναν τελικά;
  4. Εμβολιάστηκαν όλα τα άτομα της αρχικής λίστας για τους εμβολιασμούς της Κυριακής 21/2;
  5. Αν όχι, πόσοι δεν εμβολιάστηκαν και για ποιο λόγο;
  6. Αν ναι, ακολούθησε διερεύνηση αν θα μπορούσαν να μεταβούν για εμβολιασμό άτομα που δεν μπόρεσαν, για τον οποιοδήποτε λόγο, να εμβολιαστούν τις προηγούμενες μέρες, ενώ ήταν η σειρά τους, δεδομένου πως θα περίσσευαν κάποιες δόσεις;
  7. Αν έγινε διερεύνηση, πόσα άτομα από αυτά που δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν στη σειρά τους λόγω κωλύματος κλήθηκαν να ενημερωθούν πως υπήρχαν περισσευούμενες δόσεις;
  8. Για ποιο λόγο εμβολιάστηκε ο Περιφερειάρχης ενώ δεν ανήκει σε κάποια από τις ομάδες που προβλέπεται να εμβολιαστούν;
  9. Για ποιο λόγο εμβολιάστηκε στη Χάλκη και όχι στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης, όπου και διαμένει;
  10. Για ποιο λόγο προέβη με μυστικότητα σε εμβολιασμό ο Περιφερειάρχης και όχι δημόσια, προς παραδειγματισμό των συνδημοτών του, αφού ισχυρίζεται πως έγινε καθόλα «νόμιμα» αφού χρησιμοποιήθηκε περισσευούμενη δόση;

Η ερωτώσα βουλευτής, Φωτεινή Μπακαδήμα

 762 total views,  2 views today