Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Κόκκινο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών την περασμένη Κυριακή είπαν τα μέλη της οικογένειας του, συνεργάτες αυτοδιοικητικοί και γενικά όσοι ήταν κοντά του και παρακολούθησαν το έργο του επί σειρά ετών.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Το παρόν έκτος από τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος έδωσαν, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς, η βουλευτής κ.Μίκα Ιατρίδη, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος,  ο τέως δήμαρχος κ. Σ Κουσουρνάς, οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Γιαννόπουλος  και Σάββας Καραγιάννης,o αντιδήμαρχος Γ. Πόκκιας, ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης,ο πρώην υπουργός κ. Κοσμάς Σφυρίου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και της ΠΟΞ και της ΕΞΡ και διευθύνων σύμβουλος της ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΕΞΤΕ κ. Άρης Σουλούνιας, ,με τη σύζυγο του κ. Ρούλα Σουλούνια, το μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑλ κ. Β Καλοπήτας, η πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Λίτσα Φτακλάκη , πρόεδρος του τοπικής κοινότητας Ρόδου κ. Μιλτιάδης Παγκάς, ο κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος . ο κ. Τ. Καμπούρης από την παράταξη του κ. Καμπουράκη , ο δικηγόρος κ. Ν Σαμαράς, η πρόεδρος της ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΕΞΤΕ (της οποίας οικονομικός διευθυντής ήταν ο εκλιπών) κ. Νίτσα  Σουλούνια  όλα τα στελέχη της εταιρείας που συνεργάστηκαν με τον Μιχάλη Κόκκινο επί σειρά ετών, ο κ. Β Μαραβέλιας,  πρόεδροι αθλητικών ομάδων και σωματείων αθλητές παράγοντες και  πλήθος κόσμου

Μετά την τελετή το λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλος και μίλησε για την πορεία του Μιχάλη Κόκκινου και το αποτύπωμα που άφησε από όλες τις θέσεις που πέρασε είτε στην αυτοδιοίκηση ή στις επιχειρήσεις. Ο εκλιπών όπως τόνισε ο κ.Κύριλος ως επίτροπος ήταν πάντα κοντά στον ιερο ναό του Αγίου Νικολάου. Στήριζε το έργο των εφημερίων της εκκλησίας. Εδινε πάντα το παρόν μέχρι και την περασμένη Κυριακή…

«Το αποτύπωμα του Μιχάλη Κόκκινου είναι ισχυρό από όπου και αν πέρασε με το ήθος που τον διέκρινε  και την αγάπη για τον τόπο και τα κοινά. Έφυγε πλήρης ημερών. Μέχρι την τελευταία του πνοή . Ήταν κοντά στη εκκλησία ως επίτροπος του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Στήριζε τους ιερείς. Είχε άποψη και την εξέφραζε είχε συμβουλές και τις έδινε απλόχερα», τόνισε μεταξύ άλλων  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος που ξεκίνησε την ομιλία του διαβάζοντας το ψήφισμα που εκδόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο μετά το άγγελμα του θανάτου του Μιχάλη Κόκκινου.

Εμφανώς συγκινημένος ο δήμαρχος ήταν από τις λίγες φορές που δυσκολεύθηκε  να διαβάσει κείμενο. Δυσκολεύθηκε να συγκρατήσει τα δάκρυα του για τον άνθρωπο που άφησε αποτύπωμα  στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο , που είχε άποψη και την έλεγε με δύναμη και τόλμη γιατί δεν είχε να φοβηθεί  κανένα, που είχε πολύτιμες συμβουλές και τις έδινε απλόχερα αρκεί να του τις ζητούσαν.

« Αγαπούσε την ευθύνη και άνοιγε πόρτες δημιουργίας με θάρρος και δύναμη. Μιλούσαμε πολλές φορές για πολλά θέματα . Κάναμε πολλές συζητήσεις με αυτό τον άνθρωπο που προσέφερε τόσα πολλά. Έφυγε τη ζωή με ήρεμη τη συνείδηση του  για όσα δημιούργησε για την παρακαταθήκη του. Είχαν την τύχη να τον γνωρίσω το 1980. Από εκεί  και μετά απέκτησα ένα δάσκαλο και  καθοδηγητή. Δεν είναι πολύς ο καιρός που είχαν την τιμή να τον συναντήσω να μιλήσω μαζί του. Τις συμβουλές του θα συνεχίσω να τις κρατώ», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος .

Ως εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ το ψήφισμα για το θάνατο του Μιχάλη Κόκκινου διάβασε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία και τους αγώνες του Μιχάλη Κόκκινου  στην αυτοδιοίκηση στις επιχειρήσεις και τον αθλητισμό.

«Δημιούργησες μια υποδειγματική οικογένεια. Με την πορεία σου στην αυτοδιοίκηση κατάφερες να σημαδέψεις την πόλη μας. Πορεύτηκες με αξιοπρέπεια ευγένεια προσφορά ανιδιοτέλεια. Κατάφερες να σε αγαπήσουν όλοι», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στην πολυετή πορεία του Μιχάλη Κόκκινου  στην εταιρεία « ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΕΞΤΕ» αναφέρθηκε ο κ. Άρης Σουλούνιας. Ο εκλιπών είχε συμπληρώσει 60 χρόνια πορείας στην εταιρεία αφού ξεκίνησε όταν στο τιμόνι της ήταν ο αείμνηστος Τάσος Μαραβέλιας. Μαζί όπως είπε ο κ. Σουλούνιας πορεύτηκαν σχεδίασαν αγωνίστηκαν και υλοποίησαν. Ο Μιχάλης Κόκκινος πάντα με τις συμβουλές στα οικονομικά και τους σχεδιασμούς.  Πάντα περίμενε τους οικονομικούς δείκτες στο τέλος της σεζόν για να εξάγει τα συμπεράσματα του και να έχει  τα πρώτα δείγματα για την επόμενη.

«  Ο Μιχάλης Κόκκινος είχε μια πορεία 60 ετών στην εταιρεία ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΕΞΤΕ. Μαζί με το θείο μου Αναστάσιο Μαραβέλια και στη συνέχεια μαζί μας.  Για μένα ήταν πατέρας .Το γραφείο του είχε γίνει δεύτερο σπίτι του. Εργαζόταν πάρα πολλές ώρες.  Είχα τον πατέρα μου το θείο και εκείνον για πατέρα. Μιλούσαμε καθημερινά για όλα τα θέματα για την εταιρεία. Είχα πάντα τις συμβουλές του μαζί μου», τόνισε μεταξύ άλλων συγκινημένος  ο κ. Σουλούνιας.

Να σημειωθεί ότι από τα ξενοδοχεία της εταιρείας εκείνο στο οποίο είχε ιδιαίτερη αδυναμία ο Μιχάλης Κόκκινος ήταν ο «Κολοσσός» και μετέπειτα με την ανακαίνιση το «Amada Colossos Resort». Δεν ήθελε να εγκαταλείψει το γραφείο του με την ανακαίνιση. Τα στελέχη της εταιρείας χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλο το θάρρος, για να του πουν ότι δεν μπορούσε να πάει στο γραφείο του. Συνέχισε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης να επισκέπτεται το κτίριο για να δει τις αλλαγές. Για την αντοχή του δεν ρωτούσε ήταν σίγουρος.

Στις μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις  της εταιρείας , έδινε το παρόν. Σε όλα τα γεγονότα ήταν εκεί.

Σήκωνε το τηλέφωνο καθημερινά για να συνδεθεί με τα στελέχη και να μάθει τι γίνονταν για να βοηθήσει .

Συνέχισε να ζητάει να τον πάνε στο γραφείο του στο Amada Colossos και όταν τελείωσε η ανακαίνιση . Ακόμη και όταν η υγεία του τον πρόδιδε.

Έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους. Αυτοί άλλωστε,  όπως και το οίκημα η ιδιοκτησία τα στελέχη ήταν όλη του η ζωή μαζί με την οικογένεια του.

Στη ζωή και το  έργο του Μιχάλη Κόκκινου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου κ. Παπαεμανουήλ , ο κ. Δράκος και εκπρόσωπος του συλλόγου Νισυρίων « Η Πορφυρίς»

Το μήνυμα του βουλευτή κ.  Β Υψηλάντη

Σε μήνυμα του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης υπογράμμισε τα ακόλουθα:

 

Mε ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκα το θάνατο του Μιχαήλ Δ. Κόκκινου.

Ενός σημαντικού ανθρώπου που υπηρέτησε τον τόπο μας με ανιδιοτέλεια και όραμα, προσφέροντας ιδιαίτερα μεγάλο έργο στην αυτοδιοικητική, οικονομική και αθλητική ζωή της Δωδεκανήσου. Η προσφορά του αυτή θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας.

Εκφράζω τα  ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη.

Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Α’ Κοσμήτορας Βουλής

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

 

 712 total views,  4 views today