Κύκλο επαφών με ομογενείς Δωδεκανήσιους Αρχιτέκτονες στη Νέα Υόρκη είχε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων. Μεταξύ των στόχων που τέθηκαν ήταν η ανάδειξη του έργου των συναδέλφων που εργάζονται και δραστηριοποιούνται τόσο στην Αμερική, όσο και στα Δωδεκάνησα.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

·      Η επιμέλεια και η δημιουργία έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου στη Νέα Υόρκη, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι Δωδεκανήσιοι Αρχιτέκτονες που εργάζονται στην Ελλάδα και στην Αμερική.

·      Η επιμέλεια και η δημιουργία έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου στη Ρόδο, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι Δωδεκανήσιοι Αρχιτέκτονες που εργάζονται στην Ελλάδα και στην Αμερική.

·      Οι προοπτικές συνεργασίας μέσα στα πλαίσια του επερχόμενου 4ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στο τέλος Οκτωβρίου του 2020.

Μεταξύ των Αρχιτεκτόνων με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, ξεχωρίζει ο κ Δημήτρης Κόκκινος, ο οποίος είχε αναγνωριστεί διεθνώς κυρίως για τους νέους ουρανοξύστες που χτίστηκαν στη θέση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. Την παρούσα περίοδο κατέχει θέσει ανώτερου Αντιπροέδρου στην JLL, εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και ανάληψη έργων, καθώς και σε μεσιτικές υπηρεσίες. Η εταιρία έχει 220 γραφεία, προσωπικό 300 ατόμων στη Νέα Υόρκη και 90.000 σε όλον τον κόσμο.

Ο κ Κόκκινος ξενάγησε τον κ Σκιαδόπουλο σε 3 πρόσφατα εμβληματικά έργα – τοπόσημα τα οποία έχει επιβλέψει προσωπικά ο ίδιος ως διευθυντής έργων και διευθυντής Αρχιτέκτων. Πρόκειται για τα Manhattan West, Moynihan Station και Hudson Yards. Το Moynihan Station αποτελεί ένα ιστορικό κτήριο το οποίο πλέον επισκευάζεται και ανακαινίζεται ώστε να στεγάσει τον νέο κεντρικό σταθμό τρένων και μετρό της Νέας Υόρκης. Το Hudson Yards αποτελεί ένα σύστημα κτηρίων με εμπορικές χρήσεις στους πρώτους ορόφους, ενώ το Tower A, στεγάζει κυρίως χρήσεις γραφείων. Πρόκειται για τα εικονιζόμενα στις φωτογραφίες κτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διαμαρτύρεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ρόδου για την καθαριότητα

Τέλος, συμφωνήθηκε στις αρχές του νέου έτους να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τις δυνατότητες και το πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να χτιστεί μεταξύ Δωδεκανήσιων Αρχιτεκτόνων στην Αμερική και στην Ελλάδα.

 170 total views,  2 views today