Μέχρι τις 12 Αυγούστου θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση τρία e- ΚEΠ δηλαδή αυτόματα μηχανήματα διοικητικών συναλλαγών στη Ρόδο.

Ο Δήμος Ρόδου είναι ο πρώτος σε όλη τη χώρα που εγκαθιστά και θέτει σε κανονική λειτουργία τα συγκεκριμένα μηχανήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου είχε συνάντηση με την εταιρεία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος για τα σημεία που θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα.
Έχει ληφθεί ήδη απόφαση για την εγκατάσταση των μηχανημάτων στην πόλη της Ρόδου στην Ιαλυσό και τα Αφάντου.


Επελέγησαν εκτός από την πόλη η Ιαλυσός και τα Αφάντου όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος γιατί εκεί δεν λειτουργούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών τα απογεύματα.

Αναλυτικότερα στην πόλη της Ρόδου θα γίνει επιλογή μιας από τις προτεινόμενες θέσεις. Έχει προταθεί μια θέση στην οδό Γαλλίας, εκεί που βρίσκεται το κιόσκι της ΡΟΔΑ και εκδίδονται εισιτήρια και μια θέση εντός του κτιρίου της Νέας Αγοράς στο σημείο που βρισκόταν το μικρό γραφείο της εφημερίδας «Πρόοδος» εκεί δηλαδή που οι πολίτες έσπευδαν για να βάλουν τις ανακοινώσεις τους και τις αγγελίες .

«Θα επιλέξουμε ποια από τις θέσεις στην πόλη της Ρόδου είναι η καλύτερη για την εξυπηρέτηση των πολιτών», είπε ο κ. Διακοσταματίου.

Στην Ιαλυσό και τα Αφάντου τα μηχανήματα θα τοποθετηθούν έξω από τα Δημαρχεία.
Για τη χρήση των μηχανημάτων που θα είναι σε λειτουργία 24 ώρες, οι πολίτες θα εφοδιαστούν με ειδικές κάρτες ή κωδικούς για να κάνουν της συναλλαγές τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Διακοσταματίου από τα μηχανήματα οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν πιστοποιητικά γεννήσεως και άλλα χρήσιμα έγγραφα που δεν χρειάζονται ειδικές διαδικασίες.

Επίσης από τα ίδια μηχανήματα θα μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους στο Δήμο οι πληρωμές θα γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες .

« Επιλέξαμε να γίνονται οι πληρωμές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες για λόγους ασφαλείας. Δεν θέλουμε να γίνουν τα μηχανήματα στόχοι διαρρηκτών», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Τα μηχανήματα θα εγκατασταθούν μέχρι τις 12 Αυγούστου και θα τεθούν αμέσως σε λειτουργία.
Μετά τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσει η ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία των e- ΚΕΠ.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, αν το εγχείρημα πάει καλά τότε θα τοποθετηθούν μηχανήματα δηλαδή e-ΚΕΠ και σε άλλες δημοτικές ενότητες.