Aπό τη Ρόδο ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα με στόχο τη νίκη στις εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο μήνα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο πρόεδρος της ΝΔ έφθασε στη Ρόδο πριν από τις 10:00 το πρωί σήμερα και αμέσως μετέβη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη και συνεργάτες του, έγινε δεκτός από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Ακολούθησε σύντομη συνεργασία, στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ. Η συνάντηση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

 

 

Σημειώνεται πως σε αυτή τη συνάντηση δεν συμμετείχαν ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας ούτε υποψήφιοι βουλευτές όπως για παράδειγμα η κ. Τόνια Μοροπούλου που ήταν έξω από την κλειστή πόρτα του γραφείου.

Μετά το πέρας της συνάντησης προέβησαν σε δηλώσεις. Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα της ενοτητας.

” Πρέπει να πάμε στις εκλογές ενωμένοι όχι διχασμένοι. Είμαστε πολύ λίγοι για να μην είμαστε ενωμένοι”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Χατζημάρκο και τον κ. Καμπουράκη για την εκλογική επιτυχία τους και σημείωσε ότι θα είναι κοντά στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να οικοδομήσουν από κοινού τη νέα φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα:

«Θέλω κατ΄αρχάς να συγχαρώ τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον Αντώνη Καμπουράκη για τις μεγάλες εκλογικές τους επιτυχίες και να πω και στον Περιφερειάρχη που συνεχίζει ένα εξαιρετικό έργο και στον νέο Δήμαρχο, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι κοντά στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης β΄ και α΄ βαθμού, γιατί μαζί πρέπει να οικοδομήσουμε τη νέα φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα. Και πράγματι, αγαπητέ Γιώργο, αγαπητέ Αντώνη, δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, να βρεθώ για άλλη μια φορά στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, που τόσο αγαπώ και να εισπράξω και εδώ αυτόν τον δυνατό αέρα της πολιτικής αλλαγής, ο οποίος φυσάει πια στη χώρα. Οι Έλληνες αναζητούν μια τολμηρή φυγή προς το μέλλον, αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το μέλλον που τους αξίζει, με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση. Για όλα αυτά θα μιλήσουμε από τώρα και μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Για το πώς θα έλθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα στηρίξουμε τον τουρισμό, για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα μειώσουμε τη φορολογία, για το πώς οι Έλληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Ένα σχέδιο από το οποίο δεν περισσεύει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα. Γι αυτό και το μήνυμά μου από εδώ σήμερα, από τη Ρόδο, είναι ένα μήνυμα ενότητας. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Την επόμενη μέρα, ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά, γιατί ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει. Ευχαριστώ πολύ για τόσο θερμή υποδοχή».

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη 

Παρουσία των εκπροσώπων κεντρικών και τοπικών ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε:

«Θέλω να καλωσορίσω στη Ρόδο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον ευχαριστήσω γιατί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, η έναρξη του δικού του μεγάλου αγώνα γίνεται από τα νησιά μας, από τα Δωδεκάνησα, από τη Ρόδο και συνεχίζει το πρόγραμμά του στο ακριτικό Καστελλόριζο.
Ερχόμαστε από μια εκλογική διαδικασία, η οποία, σε δύο Κυριακές, στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου, με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έδωσε αποτελέσματα, έδωσε μηνύματα, έδωσε και κατεύθυνση. Το χρώμα του χάρτη είναι σαφές. Είναι η πρώτη φορά που στην πολιτική μας ζωή το βλέπουμε αυτό και προφανώς δεν είναι ούτε αποτέλεσμα συγκυρίας ούτε απόρροια γεγονότος που δεν μπορεί να ερμηνευθεί. Είναι αποτέλεσμα της ανάγκης που έχει η κοινωνία, των αισθημάτων που τρέφει και της δίψας της να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα είμαστε συστρατευμένοι, για να σηκώσουμε τη χώρα μας ψηλά, για να μπορέσει ο ελληνικός λαός, επιτέλους, να χαμογελάσει, να δει αισιόδοξα το μέλλον, για να ξαναχτίσουμε μια Πατρίδα η οποία θα κρατήσει τα παιδιά της. Διαβεβαιώνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μια πολύ αποτελεσματική, παραγωγική μηχανή, φέροντας νίκες, φέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα στη χώρα, που έχει ανάγκη από ΑΕΠ, θέσεις εργασίας και χαμόγελο στην κοινωνία. Σε αυτήν την μάχη τον θέλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμμαχό μας, τον έχουμε σύμμαχό μας και αυτό μας κάνει όλους πιο αισιόδοξους για το αύριο που αξίζουν τα αδικημένα νησιά μας, αλλά και η χώρα ολόκληρη. Και γι αυτό τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Στην συνάντηση που είχαμε προ ημερών στην Αθήνα όλοι οι Περιφερειάρχες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε την πρώτη σημαντική εξαγγελία εμπιστοσύνης προς τον θεσμό των Περιφερειών (τη σύσταση συμβουλίου Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου). Είναι ώριμες οι συνθήκες, υπάρχει ώριμη ηγεσία, της Νέας Δημοκρατίας σήμερα και της χώρας από τις 8 Ιουλίου, να εμπιστευθεί τον α΄ και β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Μαζί μπορούμε να δουλέψουμε με καθαρό μυαλό, για να φέρουμε τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη η κοινωνία.
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, που για μια ακόμη φορά ξεκινάτε από εδώ και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε».

Καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:

«Η Ρόδος, το πιο πλατύ χαμόγελο του ελληνικού τουρισμού και η πατρίδα άξιων, εργατικών, πολυμήχανων, ικανών ανθρώπων, υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τη μεθοδικότητα, τη σοβαρότητα και τον ορθολογισμό του, είμαι βέβαιος ότι θα πείσει την Ελλάδα και πολύ σύντομα θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και θα ξαναέλθει στον τόπο όπου ξεκινάει τον εκλογικό του αγώνα, ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είμαι βέβαιος πως αναγνωρίζει ότι η Ρόδος προσφέρει, δίνει, βοηθάει την Ελλάδα και θα το ανταποδώσει με τον τρόπο που εκείνος ξέρει, με λίγα λόγια, πολλά έργα και σοβαρότητα, που δε θα εγγυώνται μόνο μια καλύτερη επόμενη μέρα, αλλά ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι βέβαιος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερχόμενος στη Ρόδο, αναγνωρίζει ότι από εδώ ξεκινάει την πορεία του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας.
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο νησί που θα σας δώσει ένα μεγάλο ποσοστό στις προσεχείς εκλογές».

Το δώρο του Περιφερειάρχη στον αρχηγό της ΝΔ 

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης προσέφερε στον κ. Μητσοτάκη ένα δώρο συμβολικό από την λαϊκή παράδοση της Ρόδου, το λεγόμενο «κανί», το οποίο χρησιμοποιείται στα εγκαίνια σημαντικών έργων, ευχόμενος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να εγκαινιάσει πολλά σημαντικά έργα ως πρωθυπουργός της χώρας.

«Και στα πολλά σημαντικά έργα που θα εγκαινιάσετε κι εσείς στην Περιφέρεια και στον Δήμο, να ξέρετε ότι θα έχετε την κεντρική κυβέρνηση αρωγό», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Η σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο 

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβει στο ΕΒΕΔ όπου προέδρευσε  σύσκεψης με θέμα τον τουρισμό και τα προβλήματα του.

Στην ανάγκη ενδυνάμωσης του τουρισμού αναφέρθηκαν ανοίγοντας τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΔ παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων του νησιού,  ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο νέος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Στην σύσκεψη όλοι οι εκπρόσωποι φορέων της Ρόδου ανέλυσαν τα προβλήματα που έχουν σχέση όχι μόνο με τον τουρισμό αλλά και την παιδεία με αφορμή τα προβλήματα της ΑΣΤΕΡ και την  υγεία.

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ 

Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις και έδωσε απαντήσεις για όλα. Μίλησε για την φωτεινή Ελλάδα του αύριο που θέλει να δημιουργήσει. Έδωσε απαντήσεις και σε αυτούς που θέλουν τη ΝΔ φόβητρο των πολιτών.

” Η επόμενη κυβέρνηση εφόσον  μας εμπιστευθεί ο κόσμος θα είναι αρωγός στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Νότιο Αιγαίο και ειδικά η Ρόδος. Με χαροποιεί το γεγονός ότι και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές επιβεβαιώθηκε πως στην Ελλάδα συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε να κερδίσουμε 12 από τις 14 περιφέρειες στη χώρα. Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι είναι εδώ για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων των πολιτών και αυτή είναι η κατευθυντήρια γραμμή την οποία θα δώσουμε ως επόμενη κυβέρνηση όλων των Ελλήνων για το καλό όλων των Ελλήνων”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ευχόμενος  χρόνια πολλά για τα γενέθλια του στον κ. Γιώργο Χατζημάρκο  χαριτολογώντας , πρότεινε να τον κηρύξει το Επιμελητήριο  επίτιμο πρόεδρο ως μια αναγνώριση της προσφοράς του στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και για να μην γυρίσει πίσω και …πάρει τη  θέση του προέδρου.

“Είμαι στο σπίτι των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζόμενων. Η ευημερία των επιχειρήσεων συνδέεται άρρηκτα με την ευημερία των εργαζόμενων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα κλάδο όπως ο τουρισμός. Οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στον τουρισμό πρέπει να έρχονται στη δουλειά με το χαμόγελο και να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. Για μας επιχειρηματική επιτυχία είναι και η φροντίδα των εργαζομένων”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις πέντε έννοιες που υπογραμμίζουν την πολιτική της ΝΔ στον τομέα του τουρισμού. Δηλαδή ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα, καινοτομία συνέργειες και εκπαίδευση.

Μείωση φορολογικών βαρών

Σε ότι αφορά τα φορολογικά βάρη που πιέζουν τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο τόνισε:

“Δεσμευθήκαμε ότι θα μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση όλων των επιχειρήσεων.  Συμπεριλαμβανομένων και των τουριστικών επιχειρήσεων. Θα μειώσουμε το φόρο εισοδήματος από το 28% στο 20%.Θα μειώσουμε το φόρο στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Θα μειώσουμε συνολικά και όχι αποσπασματικά το ΦΠΑ στην εστίαση. Τελική φιλοδοξία σε μια τετραετία να έχουμε συντελεστές 22 % και 11% με διατήρηση του υποκατώτατου.

Οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για διάλογο εκ νέου για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στην ΕΕ  σε πιο σύγχρονη βάση όμως .

“Εμείς διατηρήσαμε τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ. Πρέπει να συζητήσουμε το θέμα αυτό με την ΕΕ εκ νέου,  στα πλαίσια μιας συνολικής και πιο προχωρημένης πολιτικής που θα αφορά τη νησιωτικότητα . Η νησιωτικότητα αφορά και άλλους τομείς. Χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση για τα νησιά”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Πετροβολούν τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ προς Αγίους Αποστόλους !

Μίλησε για την ενίσχυση των υποδομών και ειδικά των λιμενικών . Οραμα όπως είπε η   Ρόδος να είναι ένα από τα έξι λιμάνια  πύλες είσοδου- εξόδου επιβατών κρουαζιέρας δηλαδή λιμάνι home port.

Με αφορμή τα προβλήματα στο αεροδρόμιο τόνισε:

“Εμείς ως ΝΔ δρομολογήσαμε την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου στη Ρόδο. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αερολιμένα, και ως εκ τούτου και οι συνεργάτες της  έχει συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να τηρήσει. Η αναβάθμιση των υποδομών είναι σημαντικό για τον τουρισμό”, είπε.

Οι λιμενικές Υποδομές 

Σε ότι αφορά τα λιμάνια συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

“Θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε το θέμα της διαχείρισης των λιμανιών και αν χρειάζεται να εμπλέξουμε την Περιφέρεια για να υπάρχει κρίσιμη μάζα και να διαχειριστούμε σημαντικά έργα είμαστε ανοικτοί για να έχουμε συζήτηση για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών. Ειδικά για τα λιμάνια που υποδέχονται κρουαζιερόπλοια. Η κρουαζιέρα πάσχει και από την έλλειψη καλών υποδομώνε. Αυτά όμως για να είμαστε ξεκάθαροι δεν μπορούν να γίνουν από το δημόσιο αλλά σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Το όραμας μας η Ρόδος να είναι ένα από έξι λιμάνια home port της χώρας”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος .

“Η αγορά ζητά βιώσιμη ανάπτυξη. Και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να φροντίσουν τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΝΔ πιστεύει την ανάπτυξη και στην δύναμη της κυκλικής οικονομίας και στη δημιουργία πλούτου με σημαντικές ιδιωτικές απαντήσεις. Με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης δεν πάμε πουθενά. Η ΝΔ έχει πρόγραμμα και ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών”,τόνισε.

Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης  για σύμπραξη ιδιωτικού δημοσίου τομέα στον τουρισμό ειδικά στην προβολή. Η διεύρυνση της σεζόν όπως έιπε μπορεί να συνδιαστεί με τον πολιτισμό.

Εκανε λόγο για συνέργειες πρωτογενή τομέα  και πολιτισμού με τον τουρισμό. Μίλησε για την Μεσαιωνική Πόλη και τις επιχειρήσεις της που μπορούν να λειτουργούν περισσότερο.

” Ο τουρισμός είναι και θα παραμείνει αιμοδότης της Οικονομίας. Θα είναι διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει . Θα είναι συνδεδεμένος και άλλους τομείς”, τόνισε.

Η τουριστική εκπαίδευση 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

“Η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών είναι συνυφασμένη με την εκπαίδευση. Αν θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στον τουρισμό πρέπει να έχουμε τις καλύτερες σχολές τουριστικής εκπαίδευσης τουριστικών  δεξιοτήτων .  Αυτό μπορεί να γίνει με πρωτεργάτη το δημόσιο και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με προγράμματα μαθητειών. Δεν μπορούμε να βάζουμε τον πήχη της ποιότητας χαμηλά πλέον”, τόνισε.

Αναφορά έκανε στον τομέα υγείας με βάση και το πρόγραμμα της ΝΔ. Παραδέχθηκε την αναγκαιότητα προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών.

“Να καλύψουμε θέσεις προσωπικού με προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη”

Πάμε για μια φωτεινή Ελλάδα

Με αφορμή όσα έχουν ανακοινωθεί και παρουσιάζουν τη ΝΔ ως φόβητρο των πολιτών ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε:

“Διαπιστώνω από τους πολιτικούς μας αντιπάλους μια απελπισμένη προσπάθεια να παρουσιάζουν τη ΝΔ ως ένα σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο. Μας παρουσιάζουν ως παράταξη που θα φέρει τον Μεσαίωνα που θα τιμωρήσει με κάποιο αδιανόητο τρόπο την ελληνική κοινωνία. Η ΝΔ είναι το μεγάλο λαικό κόμμα της χώρας που δεν χωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε πολλούς και λίγους. Είναι το κόμμα που θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή με όλους τους πολίτες. Η ελπίδα νικάει πάντα το φόβο. Αυτοί που σήμερα επενδύουν στο φόβο κατηγορώντας της ΝΔ θα δουν το αποτέλεσμα στην κάλπη. Φέρνουμε την ελπίδα αλλά όχι αυτή των φρούδων υποσχέσεων αλλά την ελπίδα της αλήθειας. Πολιτεύθηκα λέγοντας πάντα την αλήθεια. Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε και έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Το κεφάλαιο της οργής και του θυμού οδεύει στο τέλος. Η νέα φωτεινή Ελλάδα που θα ανατείλει την επομένη των εκλογών θα είναι μια Ελλάδα στην οποία θα χωράμε όλοι. Θα έχει αφήσει πίσω της οριστικά τα χρόνια της κρίσης.”

Οι φορείς

Στα προβλήματα των εμπόρων αναφέρθηκε  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπ. Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Π. Καραγιάννης. Αναφορά έκανε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα ακόμη και για το κυκλοφοριακό.

Στα προβλήματα του τουρισμού και στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας για τις επιχειρήσεις του τομέα αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντινίδης.

” Για μας το μεγαλυτερο πρόβλημα είναι το κράτος. Επενδύσεις έχουν κολλήσει λόγω της τροχοπέδης από τα υπουργεία “, είπε μεταξύ άλλων.

” Είμαι σίγουρος ότι θα δώσει η δημοτική αρχή έμφαση στους νέους”, τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Καμπουράκη.

Στα προβλήματα της Μεσαιωνικής Πόλης αναφέρθηκε ο πρ. Προεδρος του Σωματείου καταστηματαρχών κ. Τ. Μελετίου.

” Ζητάμε κίνητρα για τα κρουαζιερόπλοια όλων των κατηγοριών που πιάνουν στη Ρόδο σε Σαμοθράκη Καστελόριζο. Αυτό θα ωφελήσει το νησί μας. “, είπε ο κ. Μελετίου.

Επίσης οι επιχειρηματίες της Μεσαιωνικής Πόλης ζητούν  τροποποίηση των νόμων για την άγρα πέλατων και την επετεία.

Εν συνεχεία μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης που είπε ότι τα προβλήματα του κλάδου θα αναφερθούν σε συνάντηση στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Β Περίδης μίλησε για τα προβλήματα στο δικαστικό κτίριο και το κτηματολόγιο. Μίλησε για την ανάγκη ίδρυσης τουριστικής  σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γ Ματσίγκος που έδωσε έμφαση  στην  ποιότητα στις υπηρεσίες και την επιμήκυνση της σεζόν. Ζήτησε και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης.

Την επαναφορα των μειωμένων συντελεστων του ΦΠΑ ζήτησε ο πρόεδρος του τμήματος Δωδεκανήσου του Οικονομικού  Επιμελητηρίου κ. Κώστας  Ζωγραφίδης που μίλησε και για την ανάγκη  ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τα φορολογικά βάρη.Αναφορά έκανε και στη σωστή προβολή του νησιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΡ κ. Χ Μαντάς μίλησε για όσα πρέπει να γίνουν για τον κόσμο που υποφέρει και ασθενεί.

” Πολλές φορές όσοι ταξιδεύουμε ζηλεύουμε τα συστήματα υγείας άλλων χωρών. Τι να πουν οι κάτοικοι του Καστελόριζου και άλλων μικρών νησιών που δεν έχουν τίποτε; Και  για εθνικούς λόγους οι κάτοικοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς”, τόνισε ο κ. Μαντάς

Μνεία έκανε ο κ. Μαντάς και στα προβλήματα του νοσοκομείου Ρόδου.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου μίλησε για τα προβληματα που δημιούργησαν στον κλάδο τα μνημόνια και οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν.Μιλησε και στους κακούς δείκτες της στοματικής υγείας στην Ελλάδα.

” Δεν παρέχεται οδοντιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα. Αυτό είναι άδικο και ανεπίτρεπτο” , είπε. ίλησε και για την ανάγκη ανάπτυξης του οδοντιατρικού τουρισμού.

Ο γεν Γραμματέας της  ΕΣΕΕ και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ν Μπόνης μίλησε για το γεγονός ότι η αγορά έφθασε να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό. “Θέλουμε η Ρόδος να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα. Δεν θέλουμε τα επιδόματα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται διαφορετική πολιτική για τη στήριξη της οικονομίας” , είπε ο κ. Μπόνης.

Στη συνέχεια μίλησε από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων κ. Σκιαδόπουλος . Έκανε λόγο για τα προβλήματα της νέας γενιάς και του κλάδου.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ και υποψήφιος βουλευτής κ. Α Γιαννικουρής μίλησε για τα προβλήματα του κλάδου και την ανάγκη παρεμβάσεων από την πολιτέια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ κ. Π. Τοκούζης τόνισε.πως τα προβλήματα του κλάδου θα αναλυθούν σε συνάντηση στην Αθήνα.

” Θέλουμε την ενίσχυση της ΑΣΤΕΡ. Είναι το παν για μας . Πρέπει επίσης να κωδικοποιηθεί η τουριστική νομοθεσία” , τόνισε  ο Προιστάμενος του ΕΟΤ  κ. Αγαπητός Ξάνθης.

Για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και τις συνέπειες από την εφαρμογή του προγράμματος All Inclusive ,την επαναφορά των μειωμένων συντεέστών του ΦΠΑ αλλά και την επιμήκυνση της σεζόν μίλησε ο πρόεδρος  της Ομοσπονδίας . Επαγγελματιών Βιοτεχνών Δωδεκανησου  κ. Ν. Τσούλος.

Στην υπερφορολόγηση των εστιατόρων αλλά και τη σημασία της γαστρονομίας στον τουρισμό μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννης Κλούβας.

Το λόγο πήρε από το ΤΕΕ ο κ. Γιαννικουρής που αναφέρθηκε σε θέματα του κλάδου του,  η κ. Μοροπούλου που επανέλαβε τις προτάσεις της για Μεσαιωνική Πόλη και τα νησιά  ο κ. Θ. Καστανίδης που τόνισε πως τα προβλήματα του κλάδου θα αναλυθούν εκτενώς στην Αθήνα σε συνάντηση ο κ. Γλεντής που μίλησε για τα προβλήματα του τουρισμού αλλά και για γενικότερα θέματα του τομέα Υγείας.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της κ. Ελένης Καρύδη από την ΕΥΘΥΤΑ που  αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την οδική ασφάλεια και την θέσπιση ενός οργάνου σε κεντρικό επίπεδο.

Τα χάλια του αεροδρομίου Ρόδου 

Για τα  προβλήματα του αεροδρομίου ζήτησε να λάβει το λόγο  ο κ. Τάσος Σπανός που εξελέγει με τον συνδιασμό του κ. Αντώνη Καμπουράκη. Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την δυναμική που έχει η ΝΔ στα Αφάντου.

“Δεν χρειάζονται τυπικότητες μπορείς να πάρεις το λόγο”, είπε χαριτολογώντας ο πρόεδρος της ΝΔ στον κ. Σπανό. Όταν εκείνος πήγε να μακρυγορήσει λίγο του είπε: Πρόσεχε γιατί θα σου αφαιρέσω το λόγο” , είπε ο κ. Μητσοτάκης κάτι που έπραξε στη συνέχει όταν ο κ. Σπανός υπερέβει το όριο του χρόνου.

” Να επενδύσουμε στην ποιότητα. Και στις υποδομές όπως το αεροδρόμιο που δεν πρέπει να είναι σε αυτή την κατάσταση “,  είπε ο κ. Σπανός που αναφέρθηκε και την καθυστέρηση σε ότι αφορά την υλοποίηση των επενδύσεων στο Γκολφ Αφαντου.

Ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ κ. Α  Μαρίνος μίλησε για τα προβλήματα της παιδείας.

“Κλείδωσε” το ψηφοδέλτιο  της ΝΔ στα Δωδεκάνησα ο Κυριακός Μητσοτάκης

Και κατά τη διάρκεια των φωτογραφήσεων ο κ. Μητσοτάκης κλείδωσε το ψηφοδέλτιο για να μην  έχουν όπως είπε αμφιβολία ορισμένοι. Θα ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος για τις υποψηφιότητες όπως γίνεται πάντα.

Το ψηφοδελτιο αποτελείται από τους :

Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη, Γιαννη Παππά, Τώνια Μοροπούλου , Αντώνη Γιαννικουρή και Ελένη Μαυρόγαλου.

Επισκέψεις στο Κέντρο Ελπίδα και τη Μεσαιωνική Πόλη

Ο αρχηγός της ΝΔ επισκέφθηκε τη Μεσαιωνική Πόλη όπου συνομίλησε με επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και με νέους. Επισκέφθηκε όμως και το Κέντρο Ελπίδα μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ είναι το Καστελόριζο και αύριο η Κάλυμνος και η Κως. Το βράδυ της Κυριακής θα αναχωρήσει για Αθήνα.

 330 total views,  2 views today