Επίσκεψη στη Ρόδο πρόκειται να πραγματοποιήσουν τον Απρίλιο, εκπρόσωποι της εταιρείας Louis Cruises στην οποία ανήκει το κρουζιερόπλοιο Olylmpia.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της εταιρείας θα έχουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών στα νησιά που θα πλαίσια της κρουαζιέρας του θα καταπλεύσει το πλοίο ( Μύκονο Κουσάντασι Πάτμο)

Το ίδιο θα γίνει όπως δήλωσε στο skyrodos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδορος Κόντες και στη Ρόδο όπου θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο.

«Ενόψει της έναρξης της θερινής σεζόν θα έχουμε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών σε όλα τα νησιά που θα πιάσει το «Olylmpia», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Κόντες.

Ο κ. Θεόδωρος Κόντες μαζί με άλλα μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών στη Ρόδο το 2014 τότε που είχε πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας στο τουριστικό λιμάνι όπου είχε δέσει το Luis Olympia.

Η σύνθετη άσκηση ετοιμότητας είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου του 2014 παρουσία του τότε υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του τότε αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Α. Αθανασόπουλου, εκπροσώπων της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Ο κ. Κόντες μίλησε και για τις προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού φέτος,

«Όλα δείχνουν ότι οι κατάπλοι θα είναι φέτος αυξημένοι σε ποσοστό 2%. Η κίνηση θα είναι αυξημένη για το λιμάνι του Πειραιά αλλά και τους λιμένες μικρών νησιών. Καλά θα πάει και η Ρόδος όπως δείχνουν τα στοιχεία μας», δήλωσε ο κ. Κόντες.

Όπως εξήγησε ο κ.Κόντες προγραμματίζονται κατάπλοι ίσως και τώρα μικρών κρουαζιεροπλοίων και όχι των μεγάλων που συνήθως έρχονται στη Ρόδο.

Σε ότι αφορά τις εταιρείες κρουαζιέρας η “Le ponant” θα ξεκινήσει φέτος κρουαζιέρες στα νησιά αλλά τα πλοία της δεν θα καταπλέουν στην Ρόδο.

«Έχουν επιλέξει για κρουαζιέρες την Πάτμο το φετινό καλοκαίρι. Προτιμούν μικρά νησιά και όχι τα μεγάλ», είπε ο κ. Κόντες.

 224 total views,  2 views today