Επίσκεψη στη Ρόδο  θα πραγματοποιήσει το προσεχές Σάββατο 23 Μαρτίου ο Eυρωβουλευτής της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση που οργανώνεται από την ΟΝΝΕΔ και έχει τίτλο « Η πορεία προς τις ευρωεκλογές και τα διλήμματα» .

Ωστόσο ο ευρωβουλευτής έχει εντάξει στο πρόγραμμα της επίσκεψης του συνάντηση με τους παραγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Επίσης θα έχει συνάντηση και με τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές ο κ. Κεφαλογιάννης έχει κάνει παρέμβαση για την απόφαση της κυβέρνησης να αποκλείσει 70.000 Έλληνες που διαμένουν στη Μεγάλη Βρετανία από τις Ευρωεκλογές»

Συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε  το ζήτημα του αποκλεισμού από τις Ευρωεκλογές των Ελλήνων που διαμένουν στη Μεγάλη Βρετανία μετά από απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης με πρόσχημα ένα ενδεχόμενο BREXIT, την ώρα που όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μία απόφαση που υποκρύπτει όπως υπογράμμισε  σοβαρές μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά μπορεί να θεωρηθεί επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Προσφάτως με την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτική Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας κατέθεσε σειρά τροπολογιών στην Έκθεσης Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Με την παρέμβαση του, σημαντικές εθνικές θέσεις έγιναν πλήρως αποδεκτές και συμπεριλήφθηκαν στο τελικό κείμενο της Έκθεσης. Με αυτές καταδικάζεται απερίφραστα η επιθετικότητα της Τουρκίας σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου. Για τις επιθετικές και προκλητικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδος, των χωρικών της υδάτων και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, καλείται η Τουρκία να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη το Σάββατο 23 Mαρτίου είναι το ακόλουθο:

11.00 Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

12.00 Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ρόδου

12.15 Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο

13.00 Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη

14.00 Συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Ρόδου

15.00 Ομιλία σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Ρόδου

 

 632 total views,  2 views today