Στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία ο περιφερειάρχης

107Τις περιοχές του νησιού της Ρόδου, οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 5ης Φεβρουαρίου 2019, επισκέφθηκε χθες, Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Περιφερειακών Συμβούλων, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΝΑΙ και συνεργατών του, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ειδικότερα, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, Γιάννη Φλεβάρη και Φιλήμονα Ζαννετίδη, τον Εντεταλμένο Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστο Ευστρατίου, την Εντεταλμένη Εθελοντισμού, Χαρούλα Γιασιράνη, τον Εντεταλμένο Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκο Νικολή, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Τσοπανάκη, τον ειδικό συνεργάτη επί τεχνικών θεμάτων, Στέργο Στάγκα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΝΑΙ, ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε το Υδραγωγείο του Φράγματος Γαδουρά, τον Αρχάγγελο, τα Στεγνά, την παραλία στο Χαράκι, την παραλία Αφάντου και την Πυλώνα.

Όσον αφορά τις ζημιές που υπέστη το Υδραγωγείο του Φράγματος Γαδουρά, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές, ώστε να επηρεάσουν τη λειτουργία του, η οποία συνεχίζεται κανονικά.
Από τις βλάβες που διαπιστώθηκαν στις υπόλοιπες περιοχές, αυτή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι η κατολίσθηση στις στροφές της Πυλώνας. Παρουσία και των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια στην σύνταξη μελέτης και στην κατασκευή τεχνικού έργου, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έκτασης των ζημιών στις προαναφερθείσες περιοχές του νησιού της Ρόδου, με κατεπείγον έγγραφό του προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έχει ήδη ζητήσει την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαλώνας και Αρχαγγέλου (Δ.Ε. Αρχαγγέλου), της Τοπικής Κοινότητας Πυλώνας (Δ.Ε. Λινδίων), της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού (Δ.Ε. Καλλιθέας) και της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου (Δ.Ε. Αφάντου), που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους της 5/2/2019.

 


Προηγούμενο άρθροΑνάδειξη του σπηλαίου Δρυοπίδας στην Κύθνο
Επόμενο άρθροΘάνατος νεαρού αλλοδαπού λουόμενου στη Ρόδο
ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
Ξεκίνησε το ταξίδι στη δημοσιογραφία το 1993 από το Ραδιο 1. Στο πέρασμα των χρόνων εργάστηκε στον Sky την άνοιξη του 1997 και ακολούθησε η εφημερίδα Πρόοδος τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Συνεργασίες έγιναν με τις εφημερίδες της εποχής Δράση και Ανατροπή. Στο διάστημα από το 2010 έως το τέλος του 2015 στην εφημερίδα Δημοκρατική. Τηλεοπτική παρουσία είχε στο παλαιό Cosmos, στο Omega tv, στο Κανάλι 7, στο TV4 και στο Red.