Στις 10 Απριλίου ξεκαθαρίζει το τοπίο για την εκκαθάριση της ΡΟΔΩΝ ΑΕ
Στη γενική συνέλευση της ΡΟΔΩΝ ΑΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την εκκαθάριση της εταιρείας.

Αυτό ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον εκκαθαριστή της εταιρείας κ.Μάριο Μαραβέλια.
Τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διατάξεως, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης.

«Ήμουν σε επαφή με τους δύο λογιστές της εταιρείας. Με ενημέρωσαν ότι έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες. Υπέβαλλα επίσης αίτημα ορισμού εκπροσώπων του Δήμου στην ΡΟΔΩΝ ΑΕ . Στις 10 Απριλίου θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση της εταιρείας. Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει η συζήτηση του θέματος», τόνισε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος που ζήτησε από τον εκκαθαριστή να δώσει κάποιες λεπτομέρειες προς ενημέρωση των συμβούλων.

«Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων των χρήσεων των ετών 2008, 2009 και 2010 και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει γενική συνέλευση για τις έγκριση των ισολογισμών και την εκκαθάριση. Θα έχουμε ουσιαστικά την επίσπευση της εκκαθάρισης της ΡΟΔΩΝ ΑΕ. Η ολοκλήρωση εκκαθάρισης σημαίνει ότι δεν θα οφείλει η εταιρεία. Θα κατατεθεί σχέδιο για την εκκαθάριση.

Στους ισολογισμούς θα φαίνονται τα πάντα», τόνισε ο κ. Μάριος Μαραβέλιας.
«Άρα έχουν τελειώσει όλα και πάμε για έγκριση εκθέσεων και τη σύνταξη του σχεδίου εκκαθάρισης. Πόσες είναι οι υποχρεώσεις της εταιρείας; Δεν είμαι οικονομολόγος για να διαβάσω ισολογισμούς. Έχει τα διαθέσιμα χρήματα για να πληρώσει; Από ότι φαίνεται ουσιαστική ενημέρωση από τον εκκαθαριστή πάλι δεν έχουμε. Ζητώ να επιτραπεί στους επικεφαλής των παρατάξεων να παρακολουθήσουν τη γενική συνέλευση της εταιρείας για να έχουν εικόνα του πράγματος», τόνισε ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης.

«Θα ερωτηθεί για το θέμα η νομική υπηρεσία. Θα επανέλθουμε στο συμβούλιο της 12ης Απριλίου», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μανδρακός.

Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε ότι έχει οριστεί ως εκπρόσωπος του δήμου ο κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης με αναπληρωτή τον κ Δήμο Μουτάφη. Εκ της ΡΟΔΑ ο κ.Παρασκευάς . «Δεν θα είχα αντίρρηση να παραστούν οι επικεφαλής αν ισχύει αυτό νομικά. Στις 10 Απριλίου θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση . Να βρούμε την προσφορότερη λύση για την εταιρεία», είπε ο δήμαρχος Ρόδου.

Ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ευχήθηκαν περαστικά στον πρώην δήμαρχο κ. Χατζή Χατζηευθυμίου για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

« Τον επισκέφθηκα και αρκετοί από εμάς. Πάει καλύτερα να του ευχηθούμε να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας και να είναι κοντά μας», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.
Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για τα χρήματα που θα πρέπει να λάβουν οι εργαζόμενοι του δήμου με συμβάσεις αορίστου χρόνου ως επιστροφή για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που καταργήθηκαν εξαιτίας των μνημονίων. Η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία εξαιτίας των ενστάσεων από όσους διαφώνησαν με την πρόταση να αποποιηθούν της αξίωσης των τόκων οι εργαζόμενοι .
Οι αντιδράσεις έδωσαν το έναυσμα στο δήμαρχο να σχολιάσει και όσους υπαλλήλους έκαναν κριτική στο διαδίκτυο.

Χατζηδιάκος Φώτης – Δεν έχω καιρό για σαλιαρίσματα στο Facebook

«Ο Βασιλιάς ήταν γυμνός τελικά . Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών μίλησε για σπέκουλα. Δεν έχω χρόνο να μπαίνω στα facebook για να διαβάζω . Κάποιοι γράφουν με οξύτατους χαρακτηρισμούς ενώ ξεχνούν ότι είναι υπάλληλοι. Ξέρω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα καλύτερα από τους πορωμένους συνδικαλιστές .Σε όλη την Ελλάδα βγήκαν αποφάσεις. Στα δικαστήρια όμως συμβαίνουν τα παράδοξα. Διερευνήσαμε το θέμα νομικά και λάβαμε απόφαση να υπάρχει ίση αντιμετώπιση. Εκδόθηκε απόφαση του 7ου τμήματος του Στε για τους εργαζόμενους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Εδώ ο δήμος δεν διαθέτει μόνο 8 υπαλλήλους αλλά περισσότερους. Όσοι έκαναν κριτική σήμερα δεν ψηφίζουν την απόφαση», είπε ο δήμαρχος προκαλώντας την αντίδραση του κ. Πότσου.

Στη συνεδρίαση έγιναν αναφορές και για την έναρξη της σεζόν και τις προετοιμασίες μετά την ερώτηση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργου Στάγκα και την κριτική της κ. Μαρίας Καραγιάννη.

Τόσο ο δήμαρχος κ.Φώτης Χατζηδιάκος όσο και οι αντιδήμαρχοι κκ. Μιχάλης Παλαιλόγου και Γιώργος Πόκκιας υπεραμύνθηκαν των προσπαθειών που γίνονται, από τη δημοτική αρχή για την ετοιμασία του νησιού για τη θερινή σεζόν και τη δρομολόγηση σημαντικών έργων για το νησί.

 424 total views,  2 views today