Ο δρόμος για τη διεξαγωγή ανοιχτού διαλόγου των υποψηφίων δημάρχων στις δημοτικές κοινότητες και στην πόλη της Κω με τη συμμετοχή των πολιτών, άνοιξε.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή Κω.

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/3/19 η συνάντηση της εκπροσώπου της Δύναμης Αλλαγής-ΚΩΣ 2023 κ. Βάσως Πη με τον εκπρόσωπο της παράταξης Όραμα+Δράση κ. Ι. Φραγκούλη.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μακρή, λόγω ενός έκτακτου ζητήματος, δεν μπόρεσε να παραστεί αλλά ζήτησε οι τηλεοπτικές συζητήσεις να πραγματοποιηθούν μετά τις 8 Απριλίου, κάτι που έγινε αποδεκτό από όλους.

Οι ημερομηνίες για τις ανοιχτές συζητήσεις, που συμφωνήθηκαν κατ’ αρχήν, είναι: 31/3, 3/4, 7/4, 10/4, 14/4 και 17/4.

Ο κ. Φραγκούλης από την παράταξη Όραμα+Δράση πρότεινε την εξής σειρά στις ανοιχτές συζητήσεις : Κέφαλο, Καρδάμαινα, Αντιμάχεια, Πυλί, Ασφενδιού και το κλείσιμο να γίνει στην πόλη της Κω.

Με τη σειρά που πρότεινε ο κ. Φραγκούλης δεν υπάρχει καμία αντίρρηση.

Οι παρατάξεις συμφώνησαν να υπάρχει 10λεπτη τοποθέτηση των υποψηφίων δημάρχων και στη συνέχεια να μπορούν οι πολίτες να απευθύνουν ερωτήματα.

Ο χρόνος απάντησης των υποψηφίων καθορίστηκε στα τρία λεπτά ενώ θα υπάρχει στο τέλος των εκδηλώσεων ένα ακόμα τρίλεπτο για κάθε υποψήφιο και υποψήφια δήμαρχο.

Η παράταξη Όραμα+Δράση πρότεινε ο συντονιστής στις εκδηλώσεις ανοιχτού διαλόγου στις κοινότητες να είναι δημοσιογράφος.

Ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση σε απαντητική επιστολή στον Δήμαρχο επανέλαβε την πρόταση για διεξαγωγή ειδικών θεματικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση που έχουν αποδεχτεί και η Δύναμη Αλλαγής-Κως 2023 και το Οραμα+Δράση.

Υπήρξε επίσης κατ΄ αρχήν συμφωνία και για την προοπτική διεξαγωγής 2 συζητήσεων στη δημοτική τηλεόραση των υποψηφίων δημάρχων με τη συμμετοχή δημοσιογράφων.

Ο κ. Φραγκούλης, εκπρόσωπος της παράταξης Όραμα+Δράση πρότεινε να υπάρχει συντονιστής που θα οριστεί από το ΣΕΜΕΚ, όπως και στην επιστολή της αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ η κ. Βάσω Πη πρότεινε ο συντονιστής να οριστεί με κλήρωση ανάμεσα στους εν ενεργεία δημοσιογράφους.

 558 total views,  2 views today