Στοίχημα για τη νέα θητεία του στη Βουλή είναι για τον βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Υψηλάντη η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα στον Sky o κ. Βασίλης Υψηλάντης που παρότι ορκίζεται αύριο έχει ξεκινήσει κιόλας δουλειά θέτοντας ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας στους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς.

«Ήμουν από εκείνους που όσο ήμουν βουλευτής κράτησαν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ. Θα επαναλάβω ότι το ειδικό καθεστώς παραδόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση την τετραετία που πέρασε. Θα προσπαθήσουμε να το αποκαταστήσουμε. Για μένα είναι στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είπε ο κ. Υψηλάντης.

Σε ερώτηση αν αισιοδοξεί για την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

«Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά κάτι δύσκολο. Πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις. Δεν έχει να κάνει μόνο με μας αλλά και με την ΕΕ».
Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ προτεραιότητα είναι να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση για όλους .

« Αυτό έχει ανάγκη όλη η Ελλάδα. Αυτή είναι η μεγάλη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα υπάρξει μείωση της φορολογίας για κάθε Έλληνα. Μέσα στην επόμενη διετία θα υπάρξουν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ το ΦΠΑ το φόρο εισοδήματος», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε πως οι νησιώτες δεν μπορούν να ζήσουν με τόσο υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ.

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

« Για τους νησιώτες η υγεία είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας. Και σε αυτό τον τομέα έχουμε να δώσουμε πάρα πολλά . Η αναδιοργάνωση των νοσοκομείων θα είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση. Δεν μπορούν να γίνουν θαύματα από τη μια ημέρα στην άλλη. Χρειάζεται συστηματικότητα και δουλειά», δήλωσε ο κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εργασίες στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο κ.Υψηλάντης δήλωσε:
« Πρέπει να κοιτάξουν αυτή την περίοδο να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο το αεροδρόμιο της Ρόδου. Όπου χρειαστεί παρέμβαση από πλευράς πολιτείας αυτό θα γίνει».