Στον αέρα η προκήρυξη για την μίσθωση κτιρίου για τις δομές των αστέγων

232

Στις διαδικασίες που βαίνουν προς την ολοκλήρωση σε ότι αφορά τις δομές για τους αστέγους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων με δηλώσεις του σήμερα ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος.

«Προχωρήσαμε τις διαδικασίες. Μετά την έγκριση σήμερα των όρων της διακήρυξης θα δοθεί στη δημοσιότητα για να αποκτήσουμε το κτίριο όπου θα λειτουργούν οι δομές για τους αστέγους», τόνισε.

«Επίσης προχωρούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις του προσωπικού . Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί και  η προκήρυξη για τους εργαζόμενους στις δομές», είπε ο αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί πως στη Ρόδο υπάρχουν 90 συνάνθρωποι μας που ζουν στο ύπαιθρο αφού δεν έχουν στέγη.

Μίλησε όμως ο κ. Τριάντος,  και για την παροχή βοήθειας ειδικά τώρα τις γιορτές στους συνανθρώπους μας που είναι σε οικονομική ένδεια.

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία  και για τις γιορτές. Οργανώσαμε τη δομή του συσσιτίου σε ότι αφορά τη διανομή φαγητού τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Θα γίνει και διανομή τροφίμων με βάση τον κατάλογο που έχουμε  καταρτίσει. Θα δώσουμε επίσης και 150 τροφοεπιταγές σε συνεργασία με το Μπορούμε και το Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος», δήλωσε ο κ. Τριάντος.

Να σημειωθεί πως από τη δομή του συσσιτίου διανέμονται καθημερινά 400 μερίδες φαγητού.

Λόγω της πανδημίας φέτος αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν γιορτινά γεύματα .

«Τα γιορτινά γεύματα  θα διανεμηθούν εκείνες τις ημέρες στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», είπε ο αντιδήμαρχος .

Επίσης την Παρασκευή στις 18:00 σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα τιμηθούν, όπως τόνισε ο κ. Τριάντος,  όσοι συνέβαλλαν και στήριξαν τη δομή του συσσιτίου με την παροχή τροφίμων.