Την παρέμβαση του εισαγγελέα δήλωσε ότι θα ζητήσει άμεσα ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης για την εργολαβία του Πάλαι του Σταδίου που αρχικά είχε αποφασιστεί να κατασκευαστεί πίσω από την εφορία.

“Το έργο δημοπρατήθηκε το 2008 και μετά ζητήθηκε η διάλυση της εργολαβίας. Ο δήμος δεν προχώρησε τις διαδικασίες και ζήτησε το 2012 τη διάλυση της εργολαβίας. Η σύμβαση διαλύθηκε αυτοδίκαια. Υπάρχουν βεβαιώσεις περαίωσης αλλά δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή . Γιατί η υπηρεσία δεν προχώρησε για να στείλει τις τελικές επιμετρήσεις . Αντώνης αυτού ήρθε το 2015 εισήγηση για υποκατάσταση του ανάδοχου σε σύμβαση που δεν υπήρχε. Θα ήθελα απαντήσεις και αναλυτικά στοιχεία. Μετά από αυτό περιμένω να με καλέσει ο εισαγγελέας. Διαφορετικά θα τον επισκεφθώ εγώ”, κατήγγειλε ο κ. Υψηλάντης.

“Για ένα τέτοιο θέμα και αφού καλουμαστε να πληρώσουμε 350.000 ευρώ έπρεπε να έχουμε εισήγηση της νομικής υπηρεσίας. Διαφορετικά θα έχουμε ποινικές ευθύνες”, τόνισε στην τοποθέτηση του ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Στεργος Στάγκας.

“Στις 20.01.12 το δημοτικό συμβούλιο δέχθηκε την αίτηση διάλυσης της σύμβασης. Το ίδιο έτος υπάρχει η όχληση προς το δήμο για την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης. Το μόνο που δεν είπε ο κ. Υψηλάντης και πιστεύω να έχει το θάρρος να τομπει στον εισαγγελέα είναι πως όταν διαλυθεί μια εργολαβία χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου ο νόμος προβλέπει κάποιες αποζημιώσεις.  Από την τότε εταιρεία υποβλήθηκε η αίτηση όχλησης για αποζημίωση ύψους 690.000 ευρώ. Επίσης υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η υποκατάσταση. Δεν προσεβλήθη. Δεν ξέρω αν ελέγχεται από την αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η εταιρεία επανήλθε και υπέβαλε αίτημα για αποζημίωση ποσού ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου. Υπάρχει επιτροπή που αποφάσισε και εισηγήθηκε ότι δεν βγαίνει έτσι η αποζημίωση αλλά με συγκεκριμένες νομικές διατάξεις. Αυτές εφήρμοσε η υπηρεσία και προτείνε ότι το ανώτατο προς αποζημίωση είναι 5% επί του ποσού της εργολαβίας. Το ποσό είναι 310.000 συν κάποια θετική ζημία. Υπάρχει εγγυητική πολλών εκατομμυρίων για την οποία καταβάλλονται δικαιώματα στην τράπεζα. Θα προτείνω την αποζημίωση της εταιρείας μετά τη διάλυση της εργολαβίας 240.000 και 16.000 που αφορούν τελικές ζημίες”, απάντησε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Το έργο επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί επί θητείας του κ. Χ Χατζηευθυμίου.

Κρίθηκε ότι το έργο έπρεπε να κατασκευαστεί στην περιοχή Ρένη και όχι πίσω από την Εφορία.

 562 total views,  2 views today