Στο πλαίσιο διατήρησης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος των ελέγχων ήταν την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, με αντικείμενο τα ναρκωτικά, την οδική ασφάλεια, τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τη νομιμότητα των αλλοδαπών.

Για την αποτελεσματική πραγματοποίηση των εξορμήσεων συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά 70 αστυνομικοί από Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας, Ασφάλειας και Αλλοδαπών με τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας αστυνομικών σκύλων και ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

Έγιναν έλεγχοι σε 366 άτομα, εκ των οποίων 240 ήταν ημεδαποί και 126 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 417 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 179 παραβάσεις.