Στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Σε έναν αλλιώτικο εορτασμό με τους λιγοστούς κατοίκους, τους λιγοστούς μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, και μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα παντού:

  • Σε αυτούς που επιλέγουν την ένταση και τις διεκδικήσεις: Πως εμείς θέλουμε ειρήνη αλλά και δεν επιτρέπουμε τις προκλήσεις.
  • Στους νησιώτες και μάλιστα στους ακρίτες: Πως δεν τους ξεχνάμε και πως θα κάνουμε τα πάντα για να είναι η ζωή τους όπως των άλλων Ελλήνων. Με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

Έτσι η επίσκεψη για πρώτη φορά Πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι δεν είχε μόνο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Αρκεί να βλέπε κανείς στα μάτια των παιδιών και των κατοίκων την χαρά που μίλαγαν και άγγιζαν τον Πρωθυπουργό, που με αξιοπρέπεια έλεγαν τα προβλήματά τους. Και δεν πίστευαν πως ήταν τόσο ανθρώπινος. Πίστεψαν όμως πως επιτέλους κάποιοι νοιάζονται για αυτούς. Και ελπίζουν.

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην τους διαψεύσουμε.

 436 total views,  2 views today