Στο “βαθύ κόκκινο” του επιδημιολογικού χάρτη θα μπει από αύριο και η Λέρος, μετά την έκρηξη κρουσμάτων στο νησί, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλιας πριν από λίγο στην εκπομπή του Τέρη Χατζηϊωάννου στο Aigaio tv “Μαζί στις 3”.

“Κατανοώ ότι είναι δύσκολο για τους επαγγελματίες, ωστόσο στην παρούσα κατάσταση θα προστατεύσει περαιτέρω. Προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουμε, ώστε να μη θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία σε κανέναν συμπολίτη μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά την ενημέρωση που είχε και θα ανακοινωθεί σήμερα ότι θα αλλάξει κατηγορία η Λέρος, μετά την Κάλυμνο και τη Ρόδο.

Με αφορμή τα αποτελέσματα των υγειονομικών ελέγχων κρουσμάτων COVID-19, αλλά και τα επίσημα στοιχεία ελέγχου από την ανάλυση των λυμάτων τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου, ο Δήμαρχος Λέρου τόνισε ότι διαφαίνεται πως υπάρχουν στο νησί ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο 5-6% του πληθυσμού, δηλαδή περί τα 200 άτομα!

Μάλιστα μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σήμερα στη 1 το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για την ενημέρωση του Σώματος και αποφασίσθηκε να ζητηθεί να ελέγχονται αυτοί που έρχονται στο νησί (συνοριοφύλακες, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες…) και να εμβολιασθεί το συντομότερο ο ντόπιος πληθυσμός.

Αναφορικά με το μεγάλο αριθμό των κατοίκων που έσπευσαν και σήμερα να κάνουν δωρεάν ελέγχους για κορωνοϊό, ο κ. Κόλιας επισήμανε ότι “επέδειξαν υπευθυνότητα οι συμπατριώτες μου κι έσπευσαν να κάνουν τα τεστ, τους οποίους και ευχαριστώ, όπως επίσης ευχαριστώ και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Όλα είναι υπό έλεγχο και χωρίς προβλήματα έγιναν τα τεστ. Υπομονετικά περίμεναν οι συμπολίτες μου, ενώ το επόμενο διήμερο θα έχουμε άλλα 1.000 rapid tests και την Παρασκευή το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επιστρέψει στο νησί για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα”.

 1,166 total views,  4 views today