Ο Χαράλαμπος Κόκκινος με την ιδιότητα του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συμμετείχε και μίλησε στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε χθες 19.3.2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Με δεδομένη την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την Κυβέρνηση και τη συνεχή επιβάρυνση των μισθωτών από αντιλαϊκά μέτρα, ο κ. Χ. Κόκκινος επεσήμανε τα εξής:

«To συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να δείξει την ενότητά του και να αποτελέσει το μοχλό πίεσης στην Κυβέρνηση που δείχνει να έχει πάρει «διαζύγιο» από την κοινωνία. Η δικαστική δικαίωση για καταβολή των 13ου και 14ου μισθών που άδικα στερήθηκαν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα στα μνημονιακά χρόνια, δε συνοδεύεται με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης για να χορηγηθούν. Καμία λύση στα ζητήματα που αφορούν τα βαρέα και ανθυγιεινά και τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που καθημερινά καταβαραθρώνονται.

Την ίδια ώρα η ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε., μας προβληματίζει όλους. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να συνθέσουν απόψεις και να μην επανέλθει η Γ.Σ.Ε.Ε. με διορισμένη διοίκηση. Είναι απαραίτητο να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους και να προχωρήσουν σε δράσεις που θα αναχαιτίζουν τις άδικες και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας και να ανακτήσουν τα δικαιώματα που τους αφαίρεσαν βίαια και αιφνιδιαστικά.»

 

 1,117 total views,  5 views today