Στο λαό του Ν. Αιγαίου να απαντήσει η ΠNAI για το Ελληνικό Προξενείο

335

Στο χρονικό της αντιπαράθεσης στην οποία ήρθε με την Περιφερειακή Αρχή για την εγκατάσταση υπηρεσιών του ΦΟΔΣΑ στο κτίριο του Ελληνικού Προξενείου αναφέρθηκε  μιλώντας στον Sky σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Τοποθετήθηκα για το θέμα της εγκατάστασης του ΦΟΔΣΑ στο κτίριο του Ελληνικού Προξενείου .Πρόκειται για ένα σημαντικό ιστορικό ακίνητο που αγοράστηκε από τον τότε νομάρχη κ. Σάββα Καραγιάννη για να γίνει Μουσείο Νεότερης Ιστορίας. Πρέπει να αλλάξει η απόφαση ή να αλλάξει η χρήση του κτιρίου» είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που άναψε τη φωτιά της αντιπαράθεσης και προκάλεσε και πολλαπλές ανακοινώσεις εκατέρωθεν που είναι η λειτουργία του  ΦΟΔΣΑ  Νοτίου Αιγαίου

«Το ζητούμενο είναι αν ο ΦΟΔΣΑ εξυπηρετεί τις ανάγκες απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο. Την αντιπαράθεση την είχαμε με την κυβέρνηση και με τον κ. Χατζημάρκο, όταν ψηφίστηκε ο νόμος  4685/2020 άρθρο 93.Τότε ο κ.Χατζηδάκης έδωσε τη διαχείριση των απορριμμάτων επί της ουσίας στην Περιφέρεια.  Είναι ένας  φορέας που  δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστεί την κατάσταση και να προχωρήσει γρήγορα τα έργα. Και με δημάρχους που μίλησα μου ανέφεραν πως έχουν καθυστερήσει τα έργα. Θα μπορούσαν να κατασκευαστούν αυτά από τους Δήμους. Τώρα θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ. Αυτό σημαίνει αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων στα  νησιά. Το κόστος θα περάσει στις πλάτες των πολιτών. Μιλάμε για μια χαριστική διαχείριση που έγινε μόνο για το Νότιο Αιγαίο και τα Ιόνια νησιά. Ουσιαστικά ο ΦΟΔΣΑ δεν είναι για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος αλλά  μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ να κερδίσουν κάποιοι λίγοι και εκλεκτοί. Αυτά τα ανέφερα τόσο στην πρώτη όσο και  στη δεύτερη επιστολή μου για την οποία ο κ.Χατζημάρκος με χαρακτήρισε αδιάβαστο. Παραποίησε  όμως η περιφερειακή αρχή την πραγματικότητα  λέγοντας πως υπήρχε και πριν ΦΟΔΣΑ. Ναι υπήρχε και πριν αλλά ανήκε μόνο στους δήμους. Για όλα αυτά βγήκε με ένα σκαιό τρόπο χρησιμοποιώντας το  μικρό μου όνομα. Όταν η πολιτική αντιπαράθεση φθάνει σε αυτό το επίπεδο δείχνει τεράστια ένδεια επιχειρημάτων. Είναι ένα φθηνός τρόπος να απαντά κάποιος σε μια πολιτική αντιπαράθεση.Αυτό δείχνει τελικά  και το  επίπεδο του ανδρός. Επομένως δεν έχω κάτι άλλο να πω με τον κ. Χατζημάρκο. Ας απαντήσει σε όσα ανέφερα στον λαό του Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός

Επίσης αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  και στην ανακαίνιση του κτιρίου για την οποία δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα.

« Το κτίριο ανακαινίστηκε το 2017. Για ποιο να δαπανηθούν 58.000 χωρίς ΦΠΑ για να ανακαινιστεί ξανά το 2021», τόνισε.

«Το ζήτημα είναι ο τρόπος που κάποιος πολιτεύεται. Όταν πολιτεύεται έχοντας στο νού ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια είναι θέμα. Αν κάποιος δεν αποδέχεται τα λάθη του τότε υπάρχει πρόβλημα», τόνισε κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Σαντορινιός.