Αυτοψία στο χώρο που έγινε η ανάφλεξη φιάλης στους Λειψούς πραγματοποίησαν σήμερα το  πρωί αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβησαν στο νησί από την Κω.

Να σημειωθεί ότι από την ανάφλεξη της φιάλης υγραερίου, τραυματίστηκε σοβαρά κάτοικος του νησιού ηλικίας 75 ετών και ελαφρότερα ο γιός της ηλικίας 49 ετών.

H yυναίκα όπως διαπίστωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Σάμου, όπου μεταφέρθηκε χάρη στην  έγκαιρη επέμβαση του Λιμενικού, φέρει πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι κακώσεις στο δέρμα, ενώ μη αναστρέψιμη είναι η ζημιά στο ένα από τα δύο της μάτια.

Λόγω του ότι χρήζει μεγαλύτερης φροντίδας η γυναίκα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο χθες στο νοσοκομείο « Γ. Γεννηματάς»  στην Αθήνα.

Οι γιατροί εκεί όπως τόνισε ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος θα την έχουν υπό συνεχή παρακολούθηση καθώς το ιατρικό της ιστορικό είναι βεβαρημένο.

Στο νοσοκομείο της Σάμου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 49χρονος γιός της με κατάγματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα χωρίς τη συνδρομή κανενός άλλαξε μόνη της τη φιάλη υγραερίου στο μικρό σπιτάκι που χρησιμοποιούσε για την καθημερινή προετοιμασία της τροφής της οικογένειας. Δεν βίδωσε όμως καλά το λάστιχο της παροχής υγραερίου και έτσι ξεκίνησε η διαρροή . Το πρωί όταν ο 49χρονος γιός της μπήκε στην κουζίνα και επιχείρησε να βιδώσει τη φιάλη έγινε η ανάφλεξη. Εξαιτίας τους συμβάντος γκρεμίστηκε το μικρό οίκημα που λειτουργεί ως κουζίνα για την οικογένεια.

Το ευτύχημα όπως τόνισε ο κ. Μάγγος είναι ότι δεν έγινε έκρηξη .

«Αν γίνονταν αυτό θα είχε προκληθεί τεράστια καταστροφή σε ολόκληρο το τετράγωνο. Θα είχαμε και θύματα», τόνισε ο δήμαρχος Λειψών.

Να σημειωθεί ότι στο μικρό οίκημα υπήρχαν και άλλες φιάλες υγραερίου.

 

 584 total views,  2 views today